ΕΘΝΙΚΑ

Ύμνοι του Forbes για Καραμανλή και την ενεργειακή πολιτική του

Ύμνοι του Forbes για Καραμανλή και την ενεργειακή πολιτική του

Ενεργή χαρακτηρίζει το περιοδικό Forbesτην πολιτική των αγωγών που εφάρμοσε ο Κώστας Καραμανλής, παρουσιάζοντας την ως υποδειγματική στην παρούσα συγκυρία.

Το άρθρο έχει τον τίτλο: «Η Ελλάδα θέλει να διαδραματίσει νέο ενεργειακό ρόλο» και επισημαίνει πως «Όσο καιρό η Ευρώπη ασχολείτο με το τι πρόκειται να συμβεί αν η Ρωσία αποφάσιζε να κλείσει την βαλβίδα παροχής φυσικού αερίου, η Αθήνα φαίνεται ότι αποφάσισε πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να προωθήσει ένα νέο ενεργειακό ρόλο».

Το αμερικανικό περιοδικό μάλιστα, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον αγωγό που θα έφερνε το φυσικό αέριο από Κύπρο και Ισραήλ μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά τον σαμποτάρισε ο Μπράιζα, ο οποίος μόλις προχθές επιδόθηκε σε ακατάσχετη ψευδολογία λέγοντας ότι «υπάρχει προσέγγιση Ισραήλ και Τουρκίας» για να περάσει από εκεί ο αγωγός!

Παράλληλα το Forbes χαρακτηρίζει την συμφωνία ως άσσο στο μανίκι της Ελλάδας, αλλά προφανώς δεν γνωρίζει ότι οι συνέταιροι του Μπράιζα που γκρέμισαν τον Καραμανλή, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! Τόσο ο υποθαλάσσιος αγωγός, όσο ο Southstream και ο Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη που θα έκαναν την Ελλάδα ηγέτιδα ενεργειακή δύναμη, έχουν παγώσει…

Στο κείμενο, που υπογράφεται από τον Christopher Coates, αναφέρεται ότι το «ελληνικό υπουργείο Ενέργειας προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή αγωγού που θα μεταφέρει στις ευρωπαϊκές αγορές περίπου 8 εκατ. κυβικά μέτρα αερίου από θαλάσσιες περιοχές, που ελέγχονται από την Κύπρο και το Ισραήλ».

Ο αρθρογράφος επικαλείται στοιχεία του πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με τα οποία, ο αγωγός IGI-Poseidon θα συνδέει το ισραηλινό οικόπεδο Leviathan με την Ευρώπη μέσω Ελλάδας και διαχειριστές θα είναι η ιταλική Edison και η ελληνική ΔΕΠΑ.

Στο άρθρο σημειώνεται ότι «τα τελευταία τρία χρόνια η Αθήνα επικέντρωσε τις προσπάθειές της στη συμμετοχή της στον πρόσφατο ενεργειακό πυρετό που έχει καταλάβει την Ανατολική Μεσόγειο. Θέλει να γίνει κόμβος για τα κυπριακά και ισραηλινά κοιτάσματα φυσικού αερίου, αλλά και παραγωγός η ίδια.

Φυσικά ο διαγωνισμός αυτός είναι στα αζήτητα μετά την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή.

Ένα άρθρο που πρέπει να προβληματίσει βαθύτατα σε συνδυασμό με τις άθλιες δηλώσεις Μπράιζα και τον ρόλο του που πλέον έχει αποκαλυφθεί αφού είναι έμμισθος των Τουρκικών εταιρειών ενέργειας.

-Πότε θα μας απαντήσει ο κ. Παπανδρέου γιατί «πάγωσε» η ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας ένα μόλις μήνα μετά την εκλογή του το 2009;

-Γιατί εγκαταλείφθηκε το σχέδιο Καραμανλή και ποια συμφέροντα εξυπηρετήθηκαν;

-Γιατί μπήκαν στην «κατάψυξη» οι ελληνορωσικές σχέσεις;

-Θα βάλει κάποιος στη θέση του τον προκλητικό «τουρκόφιλο» Μάθιου Μπράιζα που δρα ανενόχλητος εις βάρος της χώρας μας;

Πηγή: olympia.gr

Διαβάστε επίσης:

Γιατί ο Πούτιν τα έβαλε με την Ελλάδα;

Πώς συνδέονται οι υποκλοπές με το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή;

Σύνδεση τηλεφωνικών υποκλοπών με το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή

Δικαιοσύνη: Με σχέδιο η πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή

Πέντε μέρες πόνου στην πΓΔΜ για το «ΟΧΙ» Καραμανλή στο ΝΑΤΟ (VIDEO)

Πώς φτάσαμε στο βροντερό «όχι» του Καραμανλή στο Βουκουρέστι (VIDEO)

Ο λαός στο πλευρό Καραμανλή!

Το ξίφος της δικαιοσύνης τρόμαξε τα υπόγεια της διαπλοκής

Ποιοι φοβούνται τον Καραμανλή