ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς συνδέονται οι υποκλοπές με το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή;

Πώς συνδέονται οι υποκλοπές με το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή;

Οκτώ χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών και πέντε χρόνια αφότου είδαν το φως της δημοσιότητας οι ύποπτες κινήσεις που είχαν ως στόχο τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, η Δικαιοσύνη φαίνεται πως έχει πλέον όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα της επιτρέψουν να προχωρήσει στη συνένωση των δύο δικογραφιών.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb αλλά και με σχετικό δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, τα στοιχεία των δύο δικογραφιών που βρίσκονται στο στάδιο της τακτικής ανάκρισης παρέχουν ασφαλείς ενδείξεις ότι τόσο οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις επιφανών πολιτών με πρώτο τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό όσο και το αποκαλούμενο «σχέδιο δολοφονίας» του κ. Καραμανλή αποτελούν περιστατικά που πιθανολογείται πως έχουν «κοινή γραμμή» και «κοινή αφετηρία».

Ειδικότερα, τα πρόσφατα ευρήματα των ερευνών αλλά και οι νέες καταθέσεις που προστέθηκαν στην πορεία των ανακρίσεων φαίνεται να αποδεικνύουν ότι υπάρχει ταυτοποίηση προσώπων αλλά και τεχνικών μέσων στις δύο υποθέσεις.

Όσον αφορά στις τηλεφωνικές υποκλοπές, το μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό σκάνδαλο σε βάρος της εθνικής ασφάλειας, οι ανακριτικές Αρχές αξιοποιώντας τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους έχουν καταλήξει στο εξής συμπέρασμα: οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων πολιτικών αξιωματούχων όχι μόνο δεν σταμάτησαν το 2005, όταν δηλαδή αποκαλύφθηκε το παράνομο λογισμικό της εταιρίας VODAFONE, αλλά φέρονται να συνεχίστηκαν μέχρι τουλάχιστον το 2007, όταν δηλαδή η έρευνα για την υπόθεση βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2007 η υπόθεση των υποκλοπών είχε μπει στο αρχείο, καθώς η ανάκριση που είχε διενεργηθεί δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει τους δράστες και τις παραμέτρους της υπόθεσης. Ωστόσο, το 2010, η υπόθεση ανασύρθηκε από το αρχείο κατόπιν παρέμβασης του μετέπειτα υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, τότε προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Από τις έρευνες που διεξήχθησαν έκτοτε ανακαλύφθηκαν στοιχεία, που σύμφωνα με πληροφορίες «φωτογραφίζουν» υπάλληλο ξένης πρεσβείας –πιθανότατα της αμερικανικής, ο οποίος χρησιμοποιούσε ένα «ύποπτο» κινητό τηλέφωνο που είχε αγοραστεί μαζί με άλλα τρία καρτοκινητά από κατάστημα στην Ακτή Μιαούλη, στον Πειραιά, από πρόσωπο που είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία. Εντοπίστηκαν, επίσης, και άλλοι «ύποπτοι» τηλεφωνικοί αριθμοί σε άλλη χώρα, που επικοινώνησαν με τα καρτοκινητά - σκιές των υποκλοπέων στην Ελλάδα.

Όσον αφορά στο «σχέδιο απόπειρας δολοφονίας» του Κ. Καραμανλή, τον Μάρτιο του 2012 ασκήθηκε δίωξη κατά αγνώστων δραστών για τα αδικήματα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του Πολιτεύματος» και «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας, που του παρέχει το Σύνταγμα».

Οι καταγγελίες αφορούσαν σε έγγραφο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών προς την ΕΥΠ, που δημοσιεύθηκε σε εβδομαδιαίο έντυπο, σύμφωνα με το οποίο, υπήρχε οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, λόγω της ενεργειακής πολιτικής της τότε κυβέρνησης.

Σύμφωνα με όσα δημοσιοποιήθηκαν τότε, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες φέρονται να υποστηρίζουν ότι είχαν διενεργήσει, το 2008, αντιπαρακολουθήσεις και είχαν εντοπίσει ομάδα 20 ατόμων, μέλη ξένων μυστικών υπηρεσιών που παρακολουθούσαν, τον τότε πρωθυπουργό.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω και οι δύο υποθέσεις έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό: Αποτελούν ενέργειες κατασκοπείας σε βάρος κρατικών αξιωματούχων, με κοινό στόχο και στις δύο, τον πρωθυπουργό της χώρας.

Με τη συνένωση των δύο δικογραφιών η Δικαιοσύνη καλείται να δώσει σαφείς απαντήσεις στο αν πράγματι εκδηλώθηκαν παρασκηνιακά ενέργειες με στόχο ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση της χώρας την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή.

Απομένει να δούμε εάν θα φανεί επιτέλους φως στην άκρη του τούνελ του «ελληνικού Γουοτεργκέιτ» και αν η δικαιοσύνη θα μπορέσει να αποκαλύψει τις παρασκηνιακές ενέργειες του σάπιου κατεστημένου που γκρέμισε μία κυβέρνηση για να φέρει στο «τιμόνι» της χώρας μία θλιβερή παρέα, έτοιμη να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του. Και κυρίως, αν θα επέλθει η τιμωρία για τους Έλληνες συνεργούς των εγκεφάλων και των εντολοδόχων των υποκλοπών αλλά και της αποσταθεροποίησης της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Σύνδεση τηλεφωνικών υποκλοπών με το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή

Δικαιοσύνη: Με σχέδιο η πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή

Πέντε μέρες πόνου στην πΓΔΜ για το «ΟΧΙ» Καραμανλή στο ΝΑΤΟ (VIDEO)

Πώς φτάσαμε στο βροντερό «όχι» του Καραμανλή στο Βουκουρέστι (VIDEO)

Ο λαός στο πλευρό Καραμανλή!

Το ξίφος της δικαιοσύνης τρόμαξε τα υπόγεια της διαπλοκής

Ποιοι φοβούνται τον Καραμανλή