ΕΘΝΙΚΑ

O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Κομοτηνή

O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Κομοτηνή

Στις 22 Σεπτεμβρίου θα επισκεφτεί την Κομοτηνή .

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η επίσημη υποδοχή θα γίνει στην Κομοτηνή στις 22 Σεπτεμβρίου με δοξολογία στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και στη συνέχεια το απόγευμα θα ακολουθήσει αναγόρευσή του ως καθηγητή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με το προβλεπόμενο τελετουργικό στο Τμήμα ανθρωπιστικών σπουδών φιλολογίας γλώσσας και πολιτισμού παρευξείνιων χωρών.

Την επόμενη ημέρα θα υπάρξει συνάντηση με τους ιερείς της μητροπόλεως σε ξενοδοχείο της πόλης και συνάντηση με τους μαθητές Λυκείων που θα οριστικοποιηθεί σε συνεννόηση με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο οικουμενικός πατριάρχης θα επισκεφθεί την ιστορική Μαρώνεια όπου θα γίνει επίσημη υποδοχή του στην πλατεία του οικισμού και προσφώνηση από τον δήμαρχο Γιάννη Σταυρίδη ενώ στη συνέχεια θα θεμελιώσει τις νέες εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις που θα κατασκευαστούν στην παραλία Πλατανίτη και θα προσφερθεί επίσημο γεύμα. Φυσικά μέσα στο πρόγραμμα προβλέπεται συνάντηση με τον περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη στην έδρα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας –Θράκης ενώ υπάρχει όλη η διάθεση περνώντας προς την Ξάνθη να επιλεγεί ο περιφερειακός δρόμος του Ιάσμου ώστε να χαιρετήσει και τον κόσμο εκεί για τον σκοπό αυτό ήδη γίνονται οι σχετικές συνεννοήσεις και με την εκεί δημοτική αρχή.


ΠΗΓΗ xronos.gr

Διαβάστε επίσης

Ο Μητροπολίτης Δωρόθεος Β στην έκθεση της Μ. Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη