ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Απολύσεις στις τράπεζες

Απολύσεις στις τράπεζες
Οι πρώτες διερευνητικές κρούσεις έχουν γίνει...

Οι πρώτες διερευνητικές κρούσεις έχουν γίνει. Το αντικείμενο τους; Καυτό. Ο λόγος αφορά στους ψιθύρους, που προπορεύονται σε αυτές τις περιπτώσεις και θέλουν τις τράπεζες να ετοιμάζονται να ζητήσουν από την ΟΤΟΕ, στο πλαίσιο της συναίνεσης, λόγω της εν εξελίξει κρίσης, να προχωρήσουν σε περικοπές θέσεως εργασίας στον κλάδο.

Επίσης, ο έτερος στόχος θα είναι η συναίνεση σε μια μείωση αποδοχών. Μόνο που αυτό το «χαρτί», κατά πάσα πιθανότητα, θα πέσει δεύτερο στο τραπέζι των συζητήσεων. Γιατί πρωταρχικός στόχος θα είναι οι απολύσεις στον κλάδο.

Το αίτημα, όπως προαναφέρθηκε, θα τεθεί στο πλαίσιο του γενικότερου αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργήσει η συγκυρία στην αγορά, υποστηριζόμενο από το γεγονός ότι στο σύνολο τους, όλοι οι επιχειρηματικοί κλάδοι στην Ελλάδα, αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε ανάλογα μέτρα, τους τελευταίους μήνες.

Εννοείται ότι από την πλευρά της ΟΤΟΕ τέτοιο θέμα δεν θα συζητηθεί καν.

Ωστόσο, στην Ομοσπονδία γνωρίζουν τα δεδομένα στην αγορά και δεν αποκλείεται να συζητήσουν μια προσωρινή αναπροσαρμογή αμοιβών. Υπό έναν βασικό και απαράβατο όρο: ότι με το τέλος της κρίσης, τα μισθολογικά δεδομένα θα επανέλθουν στην πρωτέρα κατάσταση.

Διαβάστε περισσότερα στο Newscode.gr