ΥΓΕΙΑ

Κυβέρνηση για ΜΥΣΥΦΑ: Στα φαρμακεία αλλά… με όρια

Κυβέρνηση για ΜΥΣΥΦΑ: Στα φαρμακεία αλλά… με όρια

Στην άρση του καθεστώτος διατίμησης των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) σχεδιάζει να προχωρήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να πείσει την τρόικα ότι οι τιμές μπορούν να μειωθούν ακόμη κι αν τα σκευάσματα δεν διατίθενται στα super-markets.


Οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισαν, την Παρασκευή, ότι δεν επιθυμούν να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο στην Υγεία – οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ παραμένουν σε απεργιακή κινητοποίηση ενώ επίκειται το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας – και, συνεπώς, ότι δεν θα προχωρήσουν στην απελευθέρωση της διάθεσης ΜΥΣΥΦΑ και εκτός φαρμακείων. Επικαλούμενη το μεγάλο αριθμό φαρμακείων στη χώρα και με την άρση της διατίμησης, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να πείσει την τρόικα ότι μπορεί να υπάρξει ανταγωνισμός και με τους υπάρχοντες «παίκτες», δηλαδή τους φαρμακοποιούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, η ελληνική πρόταση έχει ήδη φτάσει αρμοδίως σε ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ και αναμένεται η απάντηση της τρόικας επί του θέματος, όπως άλλωστε και για το ζήτημα του γάλακτος για το οποίο επίσης η Αθήνα αρνείται να προχωρήσει στην επέκταση της διάρκειας ζωής του φρέσκου.

Κατά τις ίδιες πηγές, η κυβερνητική ρύθμιση θα προβλέπει και ανώτατο πλαφόν τιμής που δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το 5-15% επιπλέον της σημερινής.

Διαβάστε επίσης:

ΜΥΣΥΦΑ: Διαπραγμάτευση έως εσχάτων - ελπίδες για εναλλακτικές λύσεις

«Πυρετός» για τις ελληνικές προτάσεις προς την τρόικα

Παραδίδουν σε υπαλλήλους σούπερ-μάρκετ τη θεραπεία των Ελλήνων!