ΥΓΕΙΑ

ΙΣΑ: Προσφυγή στο ΣτΕ για την ακύρωση του πλαφόν συνταγογράφησης

ΙΣΑ: Προσφυγή στο ΣτΕ για την ακύρωση του πλαφόν συνταγογράφησης

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για την ακύρωση και αναστολή της υπ' αριθ. Αριθμ. οικ. 3457/2014 «Ρύθμιση θεμάτων τιμολόγησης φαρμάκων» [ΦΕΚ Β 64/2014] απόφασης του Υπουργού Υγείας καθώς και της 433/7-1-2013 απόφασης του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ.


Πρόκειται για την υπουργική απόφαση που επιβάλλει ανώτατο μηνιαίο όριο συνταγογράφησης, σε γιατρούς που συνταγογραφούν για τον ΕΟΠΥΥ.

Ο ΙΣΑ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι το μέτρο του πλαφόν με προχειρότητα αποστέρησε τους ασθενείς από το δικαίωμα πρόσβασης στο αναγκαίο φάρμακο και οδήγησε το σύνολο του ιατρικού σώματος σε απόγνωση.

«Οι ασθενείς 'τρέχουν' από γιατρό σε γιατρό για τα φάρμακά τους και οι γιατροί αδυνατούν να ασκήσουν την ιατρική. Είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για την υγεία και τη ζωή των ασθενών υπό τις παρούσες συνθήκες που πρόχειρα δημιουργήσατε», τονίζει ο ΙΣΑ απευθυνόμενος στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

«Αν μέχρι την επόμενη Τετάρτη δεν ανακαλέσετε τα μέτρα αυτά, που παραγνωρίζουν ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, και ότι οι ιατροί ασκούν λειτούργημα θα καλέσουμε, όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, όλους τους ιατρούς της Αθήνας μέσα και έξω από τον ΕΟΠΥΥ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και θα ζητήσουμε επίσημα την παραίτησή σας», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:

ΙΣΑ προς ηγεσία υπ.Υγείας: Το καλύτερο είναι να παραιτηθείτε