ΥΓΕΙΑ

Ελπίς: Τραγική υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση

Ελπίς: Τραγική υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση

Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση είναι τα δύο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα ακόμη νοσοκομείο του ΕΣΥ το Ελπίς, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοί του βρίσκονται σε καθεστώς καθημερινών κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας.

Επιπλέον με το κλείσιμο των Πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ, τα πράγματα χειροτέρεψαν ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος συνωστισμός στα Επείγοντα. Την ίδια ώρα, 24 κλίνες παραμένουν κλειστές, καθώς αναμένεται ανακαίνιση του νοσηλευτηρίου. Είναι πασιφανές ότι η απουσία πολιτικού σχεδιασμού για την υγεία, δημιουργεί καταστάσεις τραγικές τόσο για τους ασθενείς όσο και για το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό που μας γυρνούν χρόνια πίσω.

Το σωματείο των εργαζομένων του "Ελπίς", έδωσε την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στη δημοσιότητα τον μακρύ κατάλογο της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης του νοσοκομείου, ενώ αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν νέα Γενική για να καθορίσουν την περαιτέρω δράση τους.

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι μετά τις τελευταίες επαφές που είχε με τον Διοικητή της 1ης ΥΠΕ Αττικής, δεν προκύπτουν συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματα μας, για την στήριξη του Νοσοκομείου και της Δημόσιας Υγείας. «Δεν χωρά καμιά αναμονή, κανένας εφησυχασμός. Αγωνιζόμαστε για πλήρη και αποκλειστική Δημόσια Υγεία και διεκδικούμε την ισότιμη και δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στις δομές του Δημόσιου συστήματος υγείας» τονίζουν.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

Στους 64 οι νεκροί από την γρίπη