ΥΓΕΙΑ

Στη Βουλή το σκάνδαλο του «Ερρίκος Ντυνάν»

Στη Βουλή το σκάνδαλο του «Ερρίκος Ντυνάν»

Το δρόμο προς τη Βουλή αναμένεται να βρει το σκάνδαλο του Ερρίκος Ντυνάν, μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του newsbomb.gr.


Σχετική ερώτηση προτίθεται να καταθέσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος δήλωσε στο newsbomb.gr ότι «η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και πρέπει να διερευνηθεί».

Ερώτηση επίσης θα καταθέσει ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής, Νίκος Νικολόπουλος.

Την ανάγκη απαντήσεων από την κυβέρνηση στα πολλά ερωτήματα που προκύπτουν από την υπόθεση τόνισε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας στο newsbomb.gr.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η επίσημη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πάνω σε ένα ζήτημα ιδιωτικοποίησης ενός σύγχρονου νοσηλευτηρίου της χώρας, με τέτοιο μάλιστα σκανδαλώδη τρόπο.

Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου διενεργήθηκε ο πλειστηριασμός του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», με την εταιρεία «ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε», η οποία φέρεται να είναι συμφερόντων του ομίλου Πειραιώς, να καταθέτει προσφορά 115 εκατ. ευρώ και να επικρατεί στη διαδικασία.

Η κυβέρνηση Σαμαρά και ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, με τροπολογία ελάχιστες ημέρες πριν από τον πλειστηριασμό, είχε φροντίσει να μεταβιβαστούν στον υπερθεματιστή εκτός από τις κτηριακές εγκαταστάσεις, και τα άυλα περιουσιακά στοιχεία του Ντυνάν –εν προκειμένω- όπως η άδεια λειτουργίας και το σήμα του νοσοκομείου.

Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για να μεταπωλήσει ο όμιλος Πειραιώς το «Ερρίκος Ντυνάν» στον όμιλο «Υγεία», οι οποίοι άλλωστε διαπλέκονται επιχειρηματικά, απαλλαγμένο από χρέη προς τρίτους.

Όσο για τους εργαζόμενους του «Ερρίκος Ντυνάν» το μέλλον είναι αβέβαιο, καθώς στο μνημόνιο συνεργασίας που είχε υπογραφεί μεταξύ υπουργείου Υγείας, Τράπεζας Πειραιώς και διοίκησης του νοσοκομείου, οριζόταν σαφώς η μείωση του λειτουργικού κόστους και η αναδιάρθρωση του προσωπικού-θέσεων εργασίας.

Επίσης, το μοντέλο ιδιωτικοποίησης του «Ερρίκος Ντυνάν» ενδέχεται να αποτελέσει οδηγό για επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων νοσηλευτικών δομών, οι οποίες σύντομα μπορεί να κριθούν από την κυβέρνηση μη βιώσιμες ή πλεονάζουσες στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Οι ευθύνες είναι βαρύτατες, ιδιαιτέρως για την κυβέρνηση η οποία με αλλεπάλληλες νομοθετικές πράξεις στην ουσία προστάτευε τα συμφέροντα της Τράπεζας Πειραιώς όλο το προηγούμενο διάστημα, ενώ οφείλει και η Δικαιοσύνη να παρέμβει για να διαλευκανθεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων ετών. Το Newsbomb.gr θα συνεχίσει τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα.

Διαβάστε επίσης:

Ερρίκος Ντυνάν: Όλες οι διοικήσεις συνεργάστηκαν για την επέλαση των ιδιωτών(;)

Ερρίκος Ντυνάν: Από το 2012 «σχεδίαζαν» το ξεπούλημα!

«Χάρισαν» το «Ερρίκος Ντυνάν» σε... πρώην κτηματική εταιρεία του Ομίλου Πειραιώς

Ερρίκος Ντυνάν: Το «σκάνδαλο» της δεκαετίας με... δωρεά της κυβέρνησης

Ερρίκος Ντυνάν: Η τροπολογία της «ντροπής» και το «δώρο» στην ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.

Εργαζόμενοι «Ερρίκος Ντυνάν»: «Δεν θα δεχθούμε ούτε μία απόλυση»

Π. Καμμένος: Όλα τα στοιχεία για το σκάνδαλο στη Βουλή!

Θ. Δρίτσας: «Πολλά τα ερωτήματα και πρέπει να απαντηθούν»

Ερρίκος Ντυνάν: Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις Σάλλα-Βγενόπουλου