ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός 28η Οκτωβρίου: Παρέλαση με βροχές και καταιγίδες - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα (pics)

Καιρός 28η Οκτωβρίου: Παρέλαση με βροχές και καταιγίδες - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα (pics)

Καιρός σήμερα: Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Σάββατο 28η Οκτωβρίου - Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), η οποία προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις ισχυρές καταιγίδες - Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες τηςΕΜΥ για τις επόμενες ώρες

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες περιμένουμε σήμερα, 28η Οκτωβρίου του 2017.

Τα φαινόμενα αυτά θα παρατηρηθούν αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα σημεία της Ελλάδας. Κατά τόπους θα είναι ισχυρά και θα σημειωθεί σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά με υψόμετρο πάνω από 1500 μέτρα.

Άνεμοι αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι σε βόρειους τοπικά έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Σάββατο 28 Οκτωβρίου

Αττική
Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

getForecastMap31

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

getForecastMap32

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά αρχικά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές. Χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 οι οποίοι γρήγορα από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χμαηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αρχικά σχτη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη δυτική Στερεά και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα μεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση απότα βόρεια από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 οι οποίοι από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες στις Κυκλάδες και πιθανόν στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία τη νύχτα από τα βόρεια βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη 2 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και το βράδυ και στα υπόλοιπα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Με σημαίες και… ομπρέλες αναμένεται να κάνουν φέτος παρέλαση πολλοί μαθητές, καθώς σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, από το Σάββατο ανήμερα της εθνικής επετείου αναμένεται νέα μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτησή του:

«Μπορεί οι βροχές που έπληξαν τις περισσότερες περιοχές της χώρας και που προκλήθηκαν από τον «Δαίδαλο» να αποτελούν παρελθόν, όμως με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, διαφαίνεται μια νέα μεταβολή του καιρού ανήμερα του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου.

Η μεταβολή θα είναι εξπρές και δεν θα συνοδεύεται από ισχυρά φαινόμενα

Από το πρωί του Σαββάτου και μέχρι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, όπως χαρακτηριστικά βλέπετε στον 1ο χάρτη, ο καιρός θα είναι άστατος στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βόρειας ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και σε περιοχές των Επτανήσων. Οι βροχές που θα εκδηλωθούν θα είναι κυρίως τοπικές και όχι γενικευμένες και κατά βάση δεν θα προβληματίσουν. Το αρνητικό όμως είναι, ότι πολλά από τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια της χώρας (αλλά και τοπικά στα Δωδεκάνησα), θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια των παρελάσεων.

kallianos

Μετατόπιση των φαινομένων μετά το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια

Μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας, οι βροχοπτώσεις θα σταματήσουν και έτσι θα επικρατήσει καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις και ειδικά στα βορειοδυτικά θα υπάρξουν και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Τα όποια φαινόμενα θα απασχολούν κατά τη διάρκεια του 2ου μισού της ημέρας της πιο ανατολικές και νότιες περιοχές, όπως βλέπετε με λεπτομέρεια στον 2ο χάρτη.

Άρα, από το μεσημέρι προς απόγευμα του Σαββάτου και στη συνέχεια, ο καιρός θα είναι άστατος (τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες) κυρίως στη Θράκη, στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου, στην Πελοπόννησο αλλά και σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), της Εύβοιας και των Σποράδων.

kallianos1

Παρελάσεις με μικρή πιθανότητα για βροχή στη Θεσσαλονίκη

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης θα βρέξει τοπικά νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Προς το μεσημέρι φαίνεται ότι ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά και έτσι τα όποια φαινόμενα θα απασχολούν τις περιοχές τις Χαλκιδικής. Νομίζω, ότι κατά τις 11 πμ που θα λαμβάνουν χώρα οι παρελάσεις, μπορεί κατά περιόδους να επικρατεί συννεφιά αλλά η πιθανότητα από εκεί και στη συνέχεια να βρέξει είναι πολύ μικρή.

Στην Αθήνα οι βροχές θα έρθουν μετά τις παρελάσεις

Αντίθετα, στην Αθήνα, θα καταστεί ο καιρός άστατος (τοπικές βροχές) σταδιακά από τις 11-12 το μεσημέρι και στη συνέχεια. Αυτό σημαίνει, ότι στις περισσότερες περιοχές του νομού Αττικής οι παρελάσεις θα γίνουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Πάντως από το μεσημέρι και στη συνέχεια που θα εκδηλώνονται κατά τόπους και κατά περιόδους τοπικές βροχές, δεν θα προβληματίσουν, ενώ, από αργά το βράδυ και στη συνέχεια οι όποιες βροχές θα σταματήσουν».

Σχετικές ειδήσεις