ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Βροχές σε ολόκληρη τη χώρα τη Δευτέρα (20/4)

Καιρός: Βροχές σε ολόκληρη τη χώρα τη Δευτέρα (20/4)

Βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα τη Δευτέρα (20/4/2015) με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα και κυρίως στα ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), ο καιρός παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με ένταση έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που θα είναι παροδικά αυξημένες κυρίως κατά τις μεσημβρινές ώρες ενώ από το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια. Από το βράδυ και μετά ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με ένταση 3 έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη με τον καιρό να παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με την θερμοκρασία να είναι μεταξύ 9 και 16 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη Θράκη λίγες νεφώσεις. Στη Μακεδονία αρχικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.

Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και το πρωί στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στο Ιόνιο λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά. Βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί μέχρι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί στη βόρεια Κρήτη.

Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις το πρωί.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις