ΚΑΙΡΟΣ

Δημοψήφισμα 2015: Με τι καιρό θα ψηφίσουμε

Δημοψήφισμα 2015: Με τι καιρό θα ψηφίσουμε

Με σύμμαχο τους τον καιρό θα ταξιδέψουν στους τόπους καταγωγής του οι ψηφοφόροι προκειμένου να ψηφίσουν για το δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος όλο το Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικότερα, για αύριο, Σάββατο 4 Ιουλίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα ηπειρωτικά της χώρας κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο εντάσεως 6 με 7 και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς κελσίου, Στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι τοπικά αυξημένες με πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι μέχρι τις απογευματινές ώρες. Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 έως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 18 και 29 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με πρόσκαιρους όμβρους.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και πρόσκαιροι όμβροι.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στη Θεσσαλία και ανατολική Στερεά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μονό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και πιθανόν πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στη νοτιά Κρήτη η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή (5/7)

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή 5 Ιουλίου, ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά της χώρας όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα βόρεια ορεινά της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικά μεταβλητοί με ένταση 3 έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και κατά της διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Σχετικές ειδήσεις