ΚΑΙΡΟΣ

Προσοχή: Ραγδαία μεταβολή του καιρού με χιόνια και καταιγίδες – Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα

Προσοχή: Ραγδαία μεταβολή του καιρού με χιόνια και καταιγίδες –  Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, καθώς σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) έντονα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας που θα σαρώσει τη χώρα οι σποραδικές καταιγίδες και τα χιόνια.

Για αύριο, Πέμπτη (14/01/2016) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίρθιος. Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, τα βόρεια το ανατολικό Αιγαίο με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρώτες πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά. Από τη νύχτα βαθμιαία αύξηση των νεφώσεων στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που σταδιακά θα εξασθενήσουν και τη νύχτα και από τα δυτικά σταδιακά θα στραφούν σε νοτίους νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Την Παρασκευή 15-01-2016 στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και από το απόγευμα στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες και τη νύχτα χιονοπτώσεις στα ορεινά των βορειοτέρων περιοχών. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές το βράδυ. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία πρώτα στο Ιόνιο και από το βράδυ στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Το Σάββατο 16-01-2016 προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά, σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά ,τα κεντρικά και τα βόρεια. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικότερα ενώ χιόνια θα πέσουν και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ οι όποιοι σταδιακά στα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βόρειους με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Την Κυριακή 19-01-2016 κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά -ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας , σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Βαθμιαία εξασθένηση στα βορειοδυτικά το βράδυ. Οι άνεμοι στα δυτικά ,τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Τη Δευτέρα 18-01-2016 άστατος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές στα νοτιότερα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες και χιόνια στις υπόλοιπες περιοχές. Πάντως στα δυτικά και βόρεια θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα βελτίωσης. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα με παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Σχετικές ειδήσεις