ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός – Προσοχή: Έρχονται βροχές και καταιγίδες: Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα τη Μεγάλη Εβδομάδα

Καιρός – Προσοχή: Έρχονται βροχές και καταιγίδες: Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα τη Μεγάλη Εβδομάδα

Παιχνίδια μέσα στο Πάσχα φαίνεται πως κάνει ο καιρός!

Από τη μία ζέστη και από την άλλη… βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι βροχερός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Αναλυτικά, τη Μεγάλη Δευτέρα (25/04/2016) στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι κυρίως στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Τη νύχτα στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Τη Μεγάλη Τρίτη (26/04/2016) στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ που σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση.

Τη Μεγάλη Τετάρτη (27/04) και τη Μεγάλη Πέμπτη (28/04) ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες βροχές στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια μεταβλητοί 4 και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο κυρίως τη Μεγάλη Πέμπτη.

Τη Μεγάλη Παρασκευή (29/04) αραιές νεφώσεις που στα δυτικά και βόρεια θα είναι πιο πυκνές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο.

Σχετικές ειδήσεις