ΚΑΙΡΟΣ

Καταιγίδες και την Πέμπτη – Πού και πότε θα «χτυπήσουν» - Τι καιρό θα κάνει στην Αθήνα

Καταιγίδες και την Πέμπτη – Πού και πότε θα «χτυπήσουν» - Τι καιρό θα κάνει στην Αθήνα

Χειμωνιάτικο και αύριο, Πέμπτη (26/10/2017) το σκηνικό του καιρού – Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν καταιγίδες.

Βροχερός αναμένεται και αύριο ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 5 στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 6 στα ανατολικά έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Στα βόρεια ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Στα νότια αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 5 στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην ανατολική Πελοπόννησο πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στα βόρεια θα σταματήσουν. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 5 πρόσκαιρα στα βόρεια το πρωί 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.