ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Καλλιάνος: Καταιγίδες «κατά ριπάς» - Ποιες περιοχές θα χτυπήσουν

Καιρός - Καλλιάνος: Καταιγίδες «κατά ριπάς» - Ποιες περιοχές θα χτυπήσουν

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες, με βροχές, ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Η εβδομάδα που ξεκινά θα είναι βροχερή καθώς, ένα σύστημα που φθάνει στη χώρα μας από τα νοτιοδυτικά θα «σαρώσει» το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με… πολύ νερό!

Για «κατά ριπάς» καταιγίδες κάνει λόγο ο μετεωρολόγος κ. Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιώντας για έντονα φαινόμενα.

Παρουσιάζει μάλιστα και αναλυτικούς χάρτες με τις περιοχές που θα πλήξει το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Αναλυτικά:

«ΚΑΤΑ ΡΙΠΑΣ» ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Όπως σας είχα ενημερώσει και από εχθές, η εβδομάδα που έρχεται, θα είναι πολύ βροχερή για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Κατά διαστήματα και κατά τόπους θα εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που ίσως δημιουργήσουν ακόμη και πλημμυρικά φαινόμενα στα τμήματα που θα εκδηλωθούν με ιδιαίτερη ένταση και διάρκεια.

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ

Η κακοκαιρία θα μας προσεγγίσει από τα νοτιοδυτικά της χώρας και θα κινηθεί μέσα στη μέρα προς τα βορειοανατολικά και ανατολικά τμήματα της επικράτειας. Αναμένονται πολύ ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες και σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Καλό θα ήταν οι καλλιεργητές των περιοχών που βρίσκονται στο εσωτερικό της λευκής καμπύλης να είναι προετοιμασμένοι για πιθανά έντονα φαινόμενα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΟΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Όπως θα δείτε στον σχετικό χάρτη, θα υπάρξουν αρκετά τμήματα στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ελλάδας που θα εκδηλωθούν ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες. Ιδιαίτερη προσοχή λοιπόν στους παρακάτω νομούς η διαμερίσματα :

Από το πρωί της Δευτέρας μέχρι το μεσημέρι

- Λακωνίας

- Ανατολικής Αρκαδίας

- Αργολίδας

- Αττικής

- Βοιωτίας (κοντά στην Αττική)

- Κεντρική και νότια Εύβοια

- Νότια (κυρίως) και νοτιοδυτική Κρήτη

Από το μεσημέρι της Δευτέρας και έπειτα

- Κυκλάδες

- Δωδεκάνησα

- Νησιά ανατολικού, από τη Χίο και νοτιότερα

ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας θα είναι άστατος ο καιρός στην Αττική. Θα ξεκινήσει να βρέχει ασθενώς και τοπικά, όμως γρήγορα τα φαινόμενα θα γενικευτούν και θα έχουν την τάση να δυναμώσουν. Προς τις προμεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες, θα υπάρξει και "πέρασμα" με ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες από το νομό.

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Ο ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Οι ισχυρές καταιγίδες θα συνεχιστούν την Τρίτη κυρίως στα δυτικά της χώρας, την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές του Ιονίου και της ηπειρωτικής Ελλάδας και θα έχουν την τάση να συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της προσεχούς εβδομάδας, όπως σας ανέφερα και σε προηγούμενες ανακοινώσεις».

Σχετικές ειδήσεις