ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Προσοχή τις επόμενες ώρες

Καιρός - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Προσοχή τις επόμενες ώρες

Καιρός – Βροχερός ο καιρός σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας – Ισχυροί άνεμοι σαρώνουν τη χώρα – Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Μπορεί ο καιρός να θυμίζει Άνοιξη ως προς τις θερμοκρασίες, ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Σήμερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες και από το απόγευμα ο καιρός αίθριος. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 μ ε5 και από το απόγευμα 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 και γρήγορα βορειοδυτικοί στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα βόρεια και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα στα βόρεια αυξημένες και γρήγορα ο καιρός αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα νότια έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 6 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.