ΕΛΛΑΔΑ

Νέα επιδείνωση του καιρού με τσουχτερό κρύο

Νέα επιδείνωση του καιρού με τσουχτερό κρύο

Σταδιακή επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός με τη θερμοκρασία να πέφτει στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν από τις ανατολικές και νότιες περιοχές και θα επεκταθεί σταδιακά σε όλη την Ελλάδα.

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις ενώ χιόνια προβλέπονται και στα ορεινά της Αττικής.

Οι βόρειοι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ

Αναλυτικά:

Αττική: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και νότια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του ομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες και στη Θεσσαλονίκη. Παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως τις πρωινές ώρες στα ανατολικά το νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα πέσει χιονόνερο στις θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνι στις υπόλοιπες. Τα φαινόμενα αρχικά θα είναι έντονα βαθμιαία όμως θα εξασθενίσουν. Στη δυτική-κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για λίγες παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου στις παραθαλάσσιες περιοχές. Στις υπόλοιπες από -2 έως 2 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νότια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -3 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νότια και στις βορειότερες περιοχές χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια 7 βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τις απογευματινές ώρες θα ενταθούν. Παροδικές χιονοπτώσεις θα έχουμε στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και στην Κρήτη θα ενισχυθούν τοπικά μέχρι 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 με 13 Βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 7 και στα νότια δυτικοί 4 με 6 τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.