ΕΛΛΑΔΑ

Φύτεψε και εσύ ένα δέντρο στο Ελληνικό

Φύτεψε και εσύ ένα δέντρο στο Ελληνικό

Η δράση πλέον περνάει στα χέρια των πολιτών.

Η «Πρωτοβουλία για έναν αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό», με την στήριξη του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, του Δήμου Αλίμου και άλλων κοινωνικών φορέων και συλλογικοτήτων, διοργανώνει την Κυριακή 4 Μαρτίου, δενδροφύτευση, στον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Κίνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της Καμπάνιας «Φύτεψε κι εσύ ένα δέντρο στο Ελληνικό».
Έτσι, την Κυριακή θα φυτευτούν ελιές, διαφόρων ποικιλιών, δημιουργώντας ένα μικρό ελαιώνα που θα λειτουργήσει στη συνέχεια και ως εκπαιδευτικός χώρος για τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής.

«(…) Σήμερα η κατάσταση στην χώρα μας βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη φάση. Ήδη έχει δημιουργηθεί το λεγόμενο «Ταμείο αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου», το οποίο ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τα πάντα και να παραδώσει μεταξύ άλλων και τον χώρο του Ελληνικού καθώς και την παραλία του Αγ. Κοσμά, είτε σε εμίρηδες, είτε σε ευρωπαίους και αμερικάνους, για χτίσουν εκεί οτιδήποτε θεωρούν ότι θα τους αποφέρει τεράστια κέρδη.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα. Να συσπειρωθούν άμεσα όσοι δεν ανέχονται τα σχέδια των «επενδυτών – κατακτητών» και να προωθήσουμε κοινές δράσεις», αναφέρει η Πρωτοβουλία σε ανακοίνωσή της.