ΕΛΛΑΔΑ

Άκης Τσοχατζόπουλος: Καρέ-καρέ η σύλληψη

Άκης Τσοχατζόπουλος: Καρέ-καρέ η σύλληψη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την υπόθεση σύλληψης του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου.

Από το πρωί, οπότε και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, οι αρχές αναζητούσαν παντού τον κ. Τσοχατζόπουλο. Στο σπίτι της κόρης του, στο γραφείο του στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Ομήρου, αλλά και στο σπίτι που διαμένει, το περιβόητο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Λίγο πριν τις 11 το πρωί, όταν η σιδερένια πόρτα του νεοκλασικού άνοιξε, ξεπρόβαλλε η σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, που κατευθύνθηκε προς ένα αυτοκίνητο. Αμέσως μετά, άνοιξε και πάλι η πόρτα και από το σπίτι βγήκε ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

akinito_aki

Χωρίς χειροπέδες και συνοδευόμενος από άνδρες των αστυνομικών αρχών –ένας εξ αυτών κρατούσε και πολλούς κίτρινους φακέλους στα χέρια του-, ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο, κοιτώντας γύρω του.

Λίγο αργότερα, το ασημί υπηρεσιακό αυτοκίνητο έφτασε έξω από τη ΓΑΔΑ, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ο κ. Τσοχατζόπουλος βγήκε από το αυτοκίνητο. «Στον ανακριτή πάμε. Θα τα πούμε εκεί πέρα», ήταν η απάντησή του σε δημοσιογράφους που τον περίμεναν.

akis_syllipsi_3

Μέσα στις επόμενες 5 ημέρες, ο κ. Τσοχατζόπουλος θα κληθεί σε απολογία ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι και θα κρίνουν το εάν θα πρέπει να προφυλακιστεί ή όχι.

Εις βάρος του πρώην υπουργού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), καθώς κατηγορείται ότι μέσω υπεράκτιων εταιρειών εισέπραξε μίζες πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική εταιρεία Ferrostaal, τις οποίες διέθεσε στην αγορά ακινήτων στη λεωφόρο Κηφισίας και στην οδό Κομνά Τράκα. Με βάση το κατηγορητήριο, τα χρήματα αυτά διαβιβάστηκαν στην Ελβετία, μέσω της τράπεζας Morgan Stanley.

Διαβάστε επίσης:

Συνέλαβαν τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Στην Εισαγγελία θα οδηγηθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Στη ΓΑΔΑ ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά τη σύλληψη

Ένταλμα σύλληψης για τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Εδώλιο για Άκη λόγω πόθεν έσχες