ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχώς αυξανόμενη η ανεργία στη χώρα μας

Συνεχώς αυξανόμενη η ανεργία στη χώρα μας

Με τις επιχειρήσεις να κλείνουν η μία μετά την άλλη και τις επενδύσεις στη χώρας μας να είναι «όνειρο θερινής νυκτός» η ανεργία συνεχίζει να διογκώνεται με δραματικούς ρυθμούς.

Τον μήνα Ιούνιο, οι άνεργοι έφτασαν τους 782.493, καταγράφοντας νέα αύξηση σε σχέση με το Μάιο της φετινής χρονιάς, παρά το ότι παραδοσιακά το καλοκαίρι υπάρχει μείωση των ποσοστών λόγω της εποχικής απασχόλησης. Αυτό σημαίνει ότι τον Ιούνιο «δημιουργήθηκαν» 6.186 νέοι άνεργοι, μια αύξηση της τάξης του 0,80%.

Σε σχέση με πέρυσι ο αριθμός είναι αυξημένος κατά 13,87%, ενώ σε αυτό προστίθενται και οι 126.935 άνθρωποι, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν αναζητούν εργασία.

Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στους μακροχρόνια ανέργους, σε εκείνους δηλαδή που ψάχνουν δουλειά για πάνω από 12 μήνες. Συγκεκριμένα μέσα σε ένα χρόνο οι μακροχρόνιοι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 72.987 άτομα, δηλαδή κατά 28,03%.

Όσον αφορά τις περιφέρειες, η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στην Αττική και φτάνει το 2,8%.

Η συνεχιζόμενη αύξηση στους αριθμούς των ανέργων αλλά και η μείωση στις αναγγελίες προσλήψεων οδηγεί την οικονομία σε μεγαλύτερη ύφεση και τις αντοχές των πολιτών στα όριά τους. Μέσα σε αυτό το κλίμα αναμένεται η αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με την Τρόικα, το επιτελείο της οποίας έρχεται με άγριες διαθέσεις.