ΕΛΛΑΔΑ

Ταυτοποιήθηκε DNA καταζητούμενων με τις ληστείες σε Κοζάνη και Φλώρινα

Ταυτοποιήθηκε DNA καταζητούμενων με τις ληστείες σε Κοζάνη και Φλώρινα

Δύο νέα εντάλματα σύλληψης για τους «Πυρήνες της φωτιάς» - Έρευνες της αντιτρομοκρατικής σε δύο σπίτια σε Ζωγράφου και Γλυκά Νερά

Δύο νέα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν από τις δικαστικές αρχές για τη διπλή ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης, αλλά και για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς". Οι νεαροί αντιεξουσιαστές που αναζητούνται, είναι δύο εκ των τεσσάρων ασύλληπτων ληστών της Κοζάνης, ενώ υπάρχουν και στοιχεία που τους εμπλέκουν και με τη ληστεία με "άρωμα" τρομοκρατίας στον Φιλώτα Φλώρινας, τον Νοέμβριο του 2012 με λεία 110.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.newsbomb.gr DNA των δύο καταζητούμενων νεαρών, ανιχνεύτηκε στα όπλα που βρήκαν οι αστυνομικοί όταν συνέλαβαν τους τέσσερις της Κοζάνης, αλλά και στο νοικιασμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν στην ληστεία της Φλώρινας. Τότε μάλιστα οι δύο νεαροί είχαν προσαχθεί αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι από την τοπική αστυνομία, αφού δεν είχε προκύψει στοιχείο σε βάρος τους. Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν δύο τουλάχιστον διαμερίσματα - γιάφκες στην Αττική και στην περιφέρεια, εξετάζουν το ενδεχόμενο να δώσουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και στοιχεία των δύο καταζητούμενων. Παράλληλα η αντιτρομοκρατική συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων δύο ασύλληπτων δραστών της Κοζάνης, ενώ ψάχνει και το τζιπ που αφαίρεσαν από τον οδοντίατρο παίρνοντας τον ως όμηρο. Αν και μετά από τόσες ημέρες είναι βέβαιο, ότι το αυτοκίνητο ή θα το έχουν πυρπολήσει ή θα το έχουν καθαρίσει με χλωρίνη για να εξαφανίσουν αποτυπώματα και DNA.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΕ ΔΥΟ ΣΠΙΤΙΑ

Από το πρωί αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής κάνουν έρευνες σε δύο πατρικά σπίτια των καταζητούμενων σε Ζωγράφου και Γλυκά Νερά, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί κάποιο σημαντικό στοιχείο.