ΕΛΛΑΔΑ

Tεράστια ποσότητα αναβολικών κατέσχεσε η Δίωξη Ναρκωτικών

Tεράστια ποσότητα αναβολικών κατέσχεσε η Δίωξη Ναρκωτικών

Χθες το πρωί αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με ελεγκτή του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ), πραγματοποίησαν έλεγχο σε αποθήκη εταιρείας ταχυμεταφορών, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, κατά τον οποίο εντόπισαν δέματα που περιείχαν μεγάλες ποσότητες αναβολικών ουσιών.

Συγκεκριμένα εντοπίσθηκαν δέματα, τα οποία είχαν προορισμό την Πορτογαλία και περιείχαν συνολικά χίλια εξακόσια τριανταένα (1.631) κουτιά αναβολικών φαρμακευτικών σκευασμάτων. Ως αποστολέας φέρεται ελληνική εταιρεία, με ελλιπή και προφανώς πλαστά στοιχεία και το περιεχόμενο των δεμάτων είχε χαρακτηριστεί ως ξενοδοχειακός εξοπλισμός.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η εταιρεία με τα παραπάνω στοιχεία, κατά το τελευταίο τετράμηνο απέστειλε σε διάφορες χώρες τις Ευρώπης παρόμοια φορτία, με περιεχόμενο τουλάχιστον τριάντα δύο χιλιάδες (32.000) κουτιά αναβολικών σκευασμάτων.
Τα ανωτέρω αναβολικά σκευάσματα παραδόθηκαν στον Ε.Ο.Φ. για εξέταση.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών.

Από τη Δίωξη Ναρκωτικών δεν αναφέρεται το όνομα της εταιρείας, δεν έχει πιστοποιηθεί ποιος διακινούσε τα αναβολικά και εαν είχε σκοό να τα διοχετεύσει και στην ελληνική αγορά και γίνεται έρευνα για να διαπιστωθεί τι ακριβώς στρόμπες διακινούνταν.