ΕΛΛΑΔΑ

Κτήνος κακοποίησε μέχρι θανάτου κουταβάκια δύο μηνών!

Κτήνος κακοποίησε μέχρι θανάτου κουταβάκια δύο μηνών!

Τα πιο κτηνώδη ένστικτά του εκδήλωσε 65χρονος άνδρας στη Βίλα Βικέλα της Βέροια, ο οποίος δεν δίστασε να κακοποιήσει με τον χειρότερο τρόπο κουταβάκια μόλις δύο μηνών!

Με ένα καδρόνι στα χέρια άρχισε ο 65χρονος Α.Π. άρχισε να χτυπάει άγρια ανυπεράσπιστο σκυλάκι που ζούσε έξω από το σπίτι του, αποτυπώνοντας στο μικρό σωματάκι του που δεν είχε προλάβει καν να σχηματιστεί όλο το μίσος του.

Η θηριωδία όμως δεν σταμάτησε εκεί. Ο αδίστακτος δράστης άρπαξε άλλο ένα κουτάβι το οποίο υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια. Σύμφωνα με τον Σύλλογο Ζωόφιλων Ημαθίας ΖΩ.Η., ο ηλικιωμένος έπιασε τα δύο σκυλιά κι άρχισε να τα χτυπάει με μανία μεταξύ τους, ενώ στη συνέχεια τα πέταξε σε παρακείμενο σημείο και συνέχισε να ψάχνει τα επόμενα.

Ακούγοντας τα σπαρακτικά ουρλιαχτά των άτυχων ζώων μία νεαρή γειτόνισσά του κάλεσε την αστυνομία, η οποία κατέφθασε άμεσα στο σημείο και συνέλαβε τον δράστη με το καδρόνι στα χέρια να ψάχνει μανιασμένος και τα υπόλοιπα κουταβάκια που βρίσκονταν τριγύρω.

Επί τόπου οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν να δικαστεί στο αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας.

Η δίκη όμως αναβλήθηκε με πρόταση του εισαγγελέα να διεξαχθεί την Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι, για κρείσσονες αποδείξεις, γιατί εν τω μεταξύ είχαν βρεθεί τα πτώματα των 2 κουταβιών και έπρεπε να αλλάξει η κατηγορία σε θανάτωση ζώων από πρόθεση και να παρουσιαστεί και η έκθεση νεκροψίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η Ελλάδα κατέχει ντροπιαστική πρωτιά στη λίστα των δέκα χωρών με τις περισσότερες κακοποιήσεις ζώων παγκοσμίως! Μόνο ταπείνωση μπορούμε να αισθανόμαστε ως χώρα που κατακτάμε τέτοια πρωτιά.