ΕΛΛΑΔΑ

Πέραμα: Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν και τραυμάτισαν μέλη του ΚΚΕ

Πέραμα: Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν και τραυμάτισαν μέλη του ΚΚΕ

Επίθεση από ομάδα περίπου 50 ατόμων δέχτηκαν μέλη της νεολαίας του ΚΚΕ που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση στο Πέραμα.

Λίγο λεπτά πριν τις 12 χθες το βράδυ και ενώ 30 μέλη της ΚΝΕ κολλούσαν αφίσες στην λεωφόρο Δημοκρατίας δέχτηκαν επίθεση με λοστούς και καδρόνια με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ εξ αυτών.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα.

Σύμφωνα με τα θύματα της επίθεσης οι δράστες ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής, καθώς φορούσαν μπλούζες με διακριτικά του συνδέσμου.

Την διεξαγωγή της έρευνας για την επίθεση έχει αναλάβει η Kρατική Aσφάλεια.

Για την επίθεση o Ριζοσπάστης γράφει σήμερα:

«Υπουλη και δολοφονική επίθεση, με μανία που δείχνει ότι ήθελαν νεκρό...Ο απολογισμός της μαφιόζικης επίθεσης ήταν εφτά τραυματίες, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όλοι στελέχη του ΚΚΕ. Μεταξύ αυτών ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και άλλα μέλη της διοίκησης. Είναι φανερό ότι η δράση του ΚΚΕ στην περιοχή και η επιρροή του ταξικού Συνδικάτου Μετάλλου στους μεταλλεργάτες της Ζώνης ήταν το κίνητρο της επίθεσης από τα μαντρόσκυλα της μεγαλοεργοδοσίας. Λίγες βδομάδες πριν, με βίντεο που γύρισαν «εν κρυπτώ» στη Ζώνη, είχαν εξαπολύσει ανοιχτά απειλές σε βάρος του ταξικού συνδικάτου και στελεχών του ΠΑΜΕ».

Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν σήμερα σε συγκέντρωση, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.