ΕΛΛΑΔΑ

Ο γραμματέας τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής με ναζιστικό πιστόλι

Ο γραμματέας τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής με ναζιστικό πιστόλι

Σάλο προκαλεί η φωτογραφία του γραμματέα τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην οποία κρατά στα χέρια του πιστόλι, ποζάροντας στο φακό.

Ο Γ.Π. απεικονίζεται στο φωτογραφικό ντοκουμέντο το οποίο δημοσιεύει καθημερινή εφημερίδα, κρατώντας στα χέρια του όπλο, όμοιο με εκείνα που κρατούσαν στα χέρια τους οι συνεργάτες των Γερμανών στο μπλόκο της Κοκκινιάς.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που λέγεται ότι ως «δεξί του χέρι» είχε τον Γιώργο Ρουπακιά, τον άνδρα που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα.

Το όπλο με το οποίο επέλεξε να φωτογραφηθεί αποδεικνύει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τη στενή ιδεολογική σχέση που διατηρούν οι χρυσαυγίτες με τον ναζισμό, καθώς πρόκειται για το ίδιο όπλο που χρησιμοποιούσαν οι ναζιστικές δυνάμεις.

Στο μεταξύ στην ταυτοποίηση πέντε ατόμων, τα οποία θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, προχώρησαν οι δικαστικές αρχές, μέσα από το κινητό του δράστη.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναζήτησης των συνεργών – ηθικών αυτουργών της δολοφονίας, ενώ εξετάζεται ο βαθμός εμπλοκής των προσώπων αυτών στην υπόθεση.

Η έρευνα στον Άρειο Πάγο εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ υπάρχει και μάρτυρας κλειδί, καθώς υπάρχουν τα διαθέσιμα τα στοιχεία ενός προσώπου, πρώην ή νυν μέλους της Χρυσής Αυγής, ο οποίος είναι έτοιμος να δώσει στοιχεία για εγκληματική δράση της ακροδεξιάς παράταξης. Σημειώνεται ότι υπάρχουν και άλλα τρία άτομα που επιθυμούν να καταθέσουν, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή ζητούν διαβεβαιώσεις για την ασφάλειά τους.

Συνέλαβαν τον πρώην φρουρό του βουλευτή, Κώστα Μπαρμπαρούση

Στα χέρια των συναδέλφων του βρίσκεται αστυνομικός στο Αγρίνιο, ο οποίος ανήκε στη φρουρά του βουλευτή της περιοχής, Κώστα Μπαρμπαρούση. Μέσα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής βρέθηκε το υπηρεσιακό του πηλήκιο, η φυσιγγιοθήκη του, καθώς και προστατευτικά διμοιριών ΜΑΤ.

Μάρτυρας-κλειδί θέλει να καταθέσει όσα γνωρίζει για τη Χρυσή Αυγή

Μετά τους δημοσιογράφους και τους αστυνομικούς που καλούνται από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη να καταθέσουν τις πληροφορίες τους για τις εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται μέλη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, στο "χορό" μπαίνουν και πολιτικοί.

Έτσι, στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου έχουν προσέλθει να καταθέσουν ως μάρτυρες οι βουλευτές Σοφία Βούλτεψη (ΝΔ), Παναγιώτης Ρήγας (ΠΑΣΟΚ) και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ).

Εν τω μεταξύ, εντοπίστηκε μάρτυρας-κλειδί, ο οποίος θέλει να καταθέσει για τη δράση της Χρυσής Αυγής, και αναμένεται να προσέλθει και αυτός στο εισαγγελικό γραφείο.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική κόντρα για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής

Συνελήφθη πρώην υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στα Ιωάννινα

Στις φυλακές Μαλανδρίνου ο Γιώργος Ρουπακιάς

Ταυτοποιήθηκαν πέντε άτομα που μίλησαν με τον Γιώργο Ρουπακιά

Σπάει τη σιωπή του μάρτυρας-κ​λειδί για τη δράση της Χρυσής Αυγής