ΕΛΛΑΔΑ

Νέες απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ

Νέες απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ

Δύο νέες 24ωρες απεργίες, για αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη, κήρυξαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την ίδια ώρα συστήνουν επιτροπή διαλόγου, η οποία θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Μεγάλο μέρος των μελών, ωστόσο, εκφράζει την αντίθεσή του υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος εάν δεν ανασταλεί το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας προωθεί ρύθμιση προς όφελος των φοιτητών, παρέχοντας τη δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους φοιτητές, όλων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν στην εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και Ιουνίου 2014, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο.

EKPA

Η συγκεκριμένη τροπολογία ψηφίζεται αύριο Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ με τετράωρες στάσεις εργασίας (9π.μ.-1μ.μ.), από αύριο μέχρι και την Παρασκευή, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι δεν είναι ικανοποιημένοι από τις προτάσεις του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και τις αντιμετωπίζουν με "επιφυλάξεις" και "καχυποψία".

"Με υποσχέσεις του υπουργού σε βάθος χρόνου, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις, δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις", δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ, Γιάννης Κουρμούλης, σε συνέντευξη Τύπου.

Διαβάστε επίσης:

Με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ απεργούν σήμερα οι υπάλληλοι στα ΑΕΙ