ΕΛΛΑΔΑ

Στο στόχαστρο της ΕΥΠ οι δολοφονίες Λαζαρίδη - Μαυράκη

Στο στόχαστρο της ΕΥΠ οι δολοφονίες Λαζαρίδη - Μαυράκη
Στην Ιταλία θα μιλούσαμε για το ξήλωμα της μαφίας, εδώ για το καθάρισμα της...

Στην Ιταλία θα μιλούσαμε για το ξήλωμα της μαφίας, εδώ για το καθάρισμα της «νύχτας»! Από τη γιγαντιαία επιχείρηση-κάθαρσης της ΕΛ.ΑΣ. έχει ορθωθεί ένα τεράστιο «τσουνάμι» αποκαλύψεων με «κορυφαία» ονόματα να εμπλέκονται στα κυκλώματα εκβιαστών.

Στις χιλιάδες σελίδες των δικογραφιών και των σημειώσεων της ΕΥΠ, γίνεται αναφορά για δεκάδες εντολές δολοφονιών επιχειρηματιών ακόμα και αθλητικών παραγόντων.

Στην υπόθεση οι ύποπτοι ξεπερνούν τους 240 κακοποιούς, Έλληνες και Αλβανούς, ενώ έχουν γίνει μέχρι στιγμής 23 συλλήψεις και έχουν σχηματιστεί 8 δικογραφίες σε βάρος εμπλεκόμενων αστυνομικών. Μάλιστα, ένας από τους εμπλεκόμενους ένστολους είναι και ένας απόστρατος υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. όπου εξετάζεται το ενδεχόμενο να προμήθευε τους κακοποιούς με όπλα.

Πάντως, σε αντίθεση με τον μεγάλο αριθμό των υπό σύλληψη ατόμων, πραγματοποιήθηκαν μόλις 30 εισβολές σε σπίτια –στόχων. Κι αυτό γιατί πολλοί από τους κακοποιούς κατάφεραν να διαφύγουν.

Τέσσερις συνολικά υποθέσεις κατάφεραν και έλυσαν μέχρι στιγμής οι αστυνομικές αρχές, ενώ δεν έχουν προς το παρόν «δέσει» οι υποθέσεις των δολοφονιών των επιχειρηματιών Μπάμπη Λαζαρίδη και Γεράσιμου Μαυράκη.

Οι τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις αφορούν σε νυχτερινά μαγαζιά σε Πετρούπολη, Πέτρου Ράλλη, Λ. Ποσειδώνος και Λαγουμιτζή. Στα καταστήματα είχαν τοποθετηθεί βόμβες μεγάλης ισχύος.

Η γιγαντιαία αυτή επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής ξεκίνησε από το 2009 έπειτα από παρακολουθήσεις υπόπτων από την ΕΥΠ. Η αρχή για το «χτύπημα» έγινε έπειτα από την αποστολή τριών ανώνυμων επιστολών στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. , στις οποίες αναγράφονταν αναλυτικά στοιχεία για τον τρόπο που δρούσαν οι συμμορίες.

Βάσει των παραπάνω πληροφοριών, το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών ξεκίνησε την επιχείρηση –μαμούθ με μια δικογραφία να αριθμεί περί τις 200.000 σελίδες. Σε αυτές καταγράφονταν οι περιπτώσεις βομβιστικών επιθέσεων σε νυχτερινά μαγαζιά, οι ξυλοδαρμοί επιχειρηματιών ακόμα και οι διαταγές δολοφονιών.