ΕΛΛΑΔΑ

Ο «Γολγοθάς» των κατοίκων της Κεφαλονιάς

Ο «Γολγοθάς» των κατοίκων της Κεφαλονιάς

-Τι λένε οι πληγέντες στο Newsbomb

- Χρήματα από την ΕΕ για το νησί ζητά η Ελλάδα

Τα προβλήματα που άφησε πίσω τους ο Εγκέλαδος καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς οι οποίοι στερούνται αυτή τη στιγμή όσα οι υπόλοιποι Έλληνες θωρούν αυτονόητα.

Μάλιστα εκτός των άλλων έχουν να αντιμετωπίσουν και τον καιρό ο οποίος μόνο σύμμαχος δεν είναι αφού παρουσιάζει επιδείνωση.

Στο κτίριο του μουσείου Ληξουρίου έχει στηθεί ένα κέντρο διανομής τροφίμων, όπου οι σεισμοπαθείς έρχονται για να προμηθευτούν τα απαραίτητα. Λίγα μπισκότα, μερικά κρακεράκια, νερό και σάντουιτς, ακόμα και αυτά τα στοιχειώδη είδη, βοηθούν ουσιαστικά τους κατοίκους που έχουν χάσει τις περιουσίες τους.

trof1871823132

Φορτηγά που έχουν στείλει μεγάλα σουπερμάρκετ, συνεχώς εφοδιάζουν το κέντρο με τρόφιμα και μπουκάλια νερό.

Εκτός από τις υλικές ζημιές, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα και με το νερό, αφού η υδροδότηση έχει σταματήσει, με αποτέλεσμα να μην έχουν νερό ούτε για να πλύνουν το πρόσωπό τους.

trof2039042342

Το Newsbomb.gr μίλησε με κατοίκους του Ληξουρίου και των γύρω χωριών και κατέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο κύριος Γιώργος Λιναρδάτος μίλησε στο Newsbomb.gr και εξήγησε τους λόγους που δεν θέλει να μείνει στις σκηνές που έχει στήσει ο στρατός.

Επιπλέον, αναφέρει ότι ήταν από τους πιο δυνατούς σεισμούς που έχει ζήσει, αλλά ακόμα στο μυαλό του έχει μείνει χαραγμένος ο σεισμός του 1953, όταν ήταν 7 χρονών.

«Εμείς εδώ στην Κεφαλονιά έχουμε συνηθίσει τους σεισμούς, δεν λέω φυσικά και φοβόμαστε, αλλά σαν εκείνο του 53 εύχομαι πραγματικά να μην ξαναυπάρξει», λέει.

Η διανομή αρχίζει μόλις έρθουν τα φορτηγά με τις προμήθειες, με τους εθελοντές να φορτώνουν τα προϊόντα σε ειδικά βανάκια και σε συνεννόηση με τους προέδρους των χωριών, μοιράζουν στους κατοίκους όσα τρόφιμα και νερά είναι απαραίτητα.

Εκτός από το κέντρο του Ληξουρίου, η διανομή γίνεται και σε 14 χωριά της γύρω περιοχής που έχουν πληγεί.

Μάλιστα, για σήμερα υπολογίζεται ότι έχουν μοιραστεί ήδη 1000 σακούλες, και αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί όσο περνάει η ώρα.

lefta mesa

Χρήματα από την ΕΕ ζητά η Ελλάδα

Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται ότι ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση στήριξη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με τα οποία έχουν έρθει αντιμέτωποι οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς, μετά τους ισχυρούς σεισμούς που «χτύπησαν» το νησί.

Μετά την ανακήρυξη της περιοχής ως σεισμόπληκτης, από τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, οι Έλληνες υπουργοί βρίσκονται σε επαφές με ευρωπαίους αξιωματούχους, ώστε να χρησιμοποιηθούν χρήματα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης ειδικά για την περίπτωση της Κεφαλονιάς.

Μάλιστα το θέμα τέθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο στη συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο επίτροπο περιφερειακής πολιτικής, Γιοχάνες Χαν.

Το Newsbomb.gr είναι εκεί και μεταδίδει...

Διαβάστε επίσης:

Περιφέρεια Αττικής: 5 εκατ. ευρώ στην Κεφαλονιά

Το Newsbomb.gr στην Κεφαλονιά

Χρήματα από την ΕΕ για την σεισμόπληκτη Κεφαλονιά ζητά η Ελλάδα

ΚΕΔΕ: 2 εκατ. ευρώ για την Κεφαλονιά

Στο χορό των μετασεισμών η Κεφαλονιά (Φωτό& Βίντεο)

Κεδίκογλου: Κανένα λάθος στην Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά μετρά τις πληγές της

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Κεφαλονιά: Επαναλειτουργεί από αύριο το νοσοκομείο στο Ληξούρι

Κεφαλονιά: 5.000 οι άστεγοι - 600 σπίτια έχουν κριθεί κατεδαφιστέα

Ακόμη μια νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς

Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Σε αντίσκηνα και λεωφορεία οι σεισμόπληκτοι της Κεφαλονιάς

Επί ποδός για να αντιμετωπισθούν οι «πληγές» στην Κεφαλονιά