ΕΛΛΑΔΑ

Δράμα: Σύλληψη για λαθραίο αλκοόλ και γεωργικά φάρμακα

Δράμα: Σύλληψη για λαθραίο αλκοόλ και γεωργικά φάρμακα

Συνελήφθη το πρωί της Μ. Πέμπτης , στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος μετέφερε παράνομα, από τη Βουλγαρία στη χώρα μας, μεγάλη ποσότητα λαθραίων αλκοολούχων ποτών και γεωργικών φαρμάκων.

Συγκεκριμένα, ο 42χρονος προσήλθε με ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητό, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα, όπου κατά τον ενδελεχή έλεγχο από τους αστυνομικούς, βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένα, στο εσωτερικό του οχήματος:

417 φιάλες αλκοολούχων ποτών, για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί οι αναλογούντες φόροι και δασμοί.
280 συσκευασίες γεωργικών φαρμάκων, για τις οποίες δεν είχε χορηγηθεί η απαραίτητη έγκριση κυκλοφορίας στη χώρα μας.

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες αλκοολούχων ποτών και γεωργικών φαρμάκων και το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο. Σημειώνεται ότι στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνεται και ένας 52χρονος ημεδαπός, κατ' εντολή του οποίου, όπως προέκυψε, ο 42χρονος πραγματοποίησε την παράνομη μεταφορά.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.

Διαβάστε επίσης:

Τρίκαλα: Αντί για μεροκάματο... χειροπέδες σε παράνομους μετανάστες