ΕΛΛΑΔΑ

Προκήρυξη για τη βόμβα στην εφορία

Προκήρυξη για τη βόμβα στην εφορία
Μακροσκελέστατη προκήρυξη της τρομοκρατικής οργάνωσης «6η Δεκέμβρη»...

Μακροσκελέστατη προκήρυξη της τρομοκρατικής οργάνωσης «6η Δεκέμβρη» για την ανάληψη ευθύνης στο παρ΄ολίγον "χτύπημα" σε εφορία στο Νέο Κόσμο στις 23 Μαρτίου αναμένεται να δημοσιεύσει τη Μεγάλη Πέμπτη η εφημερίδα «το Ποντίκι».

Οι συντάκτες της 12σέλιδης προκήρυξης που βρέθηκε σε στικάκι στην περιοχή των Εξαρχείων, μιλούν με ιδιαίτερα απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και νυν Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννη Καπελέρη.

Στην προκήρυξη αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η επιλογή της επίθεσης στη ΔΟΥ έγινε επειδή «οι εφορίες αποτελούν βασικούς πυλώνες της προώθησης της ληστρικής πολιτικής του κεφαλαίου».

Επίσης, με τη φράση «οι σφαίρες μας είναι προστάτες των ονείρων μας» απαντούν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, ο οποίος είχε απευθύνει πρόσκληση για αφοπλισμό των οργανώσεων.

Παλαιότερα, η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στην Γενική Γραμματεία Τύπου και την αποστολή σφαιρών στο δημοσιογράφο, Γιάννη Πρετεντέρη και τον ποινικολόγο, Αλέξη Κούγια.