ΕΛΛΑΔΑ

Τα μποφόρ ρίχνουν τη ζέστη – Καύσωνας από Τρίτη

Τα μποφόρ ρίχνουν τη ζέστη – Καύσωνας από Τρίτη

-Βοριάδες που θα αγγίξουν ακόμα και τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο

-Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση για όλες τις περιοχές της χώρας

Μικρή ανάσα δροσιάς μας δίνει ο καιρός το Σαββατοκύριακο, λίγο πριν τον καύσωνα της επόμενης εβδομάδας.

Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα είναι ισχυροί έως θυελλώδεις αγγίζοντας τα 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα είναι πιο ζεστός καθώς αναμένεται και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται για σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και την ημέρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός γενικά αίθριος. Άνεμοι μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός γενικά αίθριος. Άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, σταδιακά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός γενικά αίθριος. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά την ημέρα στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός γενικά αίθριος. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία από 23 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός γενικά αίθριος. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση στα βόρεια το βράδυ. Θερμοκρασία: από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

«Ανάσα» δροσιάς την Παρασκευή-Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Σε πύρινο κλοιό η χώρα