ΕΛΛΑΔΑ

Κακουργηματικές διώξεις σε καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού

Κακουργηματικές διώξεις σε καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού

Ο Διευθυντής Κλινικής κατηγορείται ότι απειλούσε ασθενή σε κρίσιμη κατάσταση να του δώσει 1.500 ευρώ για να τον χειρουργήσει

Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου: «Ντροπή για το Ιατρικό Σώμα τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα χρηματισμού γιατρών»

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Αρμόδιος Εισαγγελέας σε βάρος του καρδιοχειρουργού, Διευθυντή Τμήματος Κλινικής του Ευαγγελισμού, ο οποίος συνελήφθη καθώς κατηγορείται ότι απειλούσε ασθενή σε κρίσιμη κατάσταση να του δώσει 1.500 ευρώ για να τον χειρουργήσει.

Η ποινική δίωξη αφορά στο αδίκημα της δωροληψίας κατά εξακολούθηση, από υπάλληλο που ενεργεί κατ’ επάγγελμα. Μετά τις σε βάρος του κακουργηματικές διώξεις ο καρδιοχειρουργός παραπέμπεται να απολογηθεί σε Τακτικό Ανακριτή.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, ο 59χρονος καρδιοχειρουργός ζήτησε τον ασθενή το ποσό των 1.500 ευρώ για να προχωρήσει στη χειρουργική επέμβαση, ενώ, σύμφωνα με την καταγγελία του ασθενή, στην περίπτωση που δεν θα έπαιρνε τελικά το «φακελάκι» τον απειλούσε πως θα του δώσει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Μάλιστα, ο γιατρός, ο οποίος και συνελήφθη μέσα στο Νοσοκομείο με το «φακελάκι» στο χέρι, φέρεται να απαιτούσε εκβιαστικά τον περασμένο Μάιο από άλλο ασθενή, νοσηλευόμενο για εγχείρηση καρδιάς στον Ευαγγελισμό, χρηματικό ποσό 1.500-2.000 ευρώ.

Τέθηκε σε αργία

Ο γιατρός, μετά από απόφαση του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, τέθηκε σε αργία, ενώ ο υπουργός έδωσε εντολή στον διοικητή του Νοσοκομείου, Αναστάσιο Γρηγορόπουλο, να προχωρήσει στην αναστολή των καθηκόντων του ιατρού.

Παράλληλα, ξεκινούν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο πειθαρχικές διαδικασίες από τις Διοικήσεις του Νοσοκομείου και της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Μ. Βλασταράκος: «Καταδικάζουμε τα φαινόμενα χρηματισμού»

Στην υπόθεση που έχει προκαλέσει την κοινή γνώμη αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλη Βλασταράκου χαρακτηρίζοντας το φαινόμενο απαράδεκτο, που ντροπιάζει το ιατρικό σώμα.

«Καταδικάζουμε τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα χρηματισμού ιατρών, τα οποία ντροπιάζουν το Ιατρικό Σώμα και διασύρουν το Σύστημα Υγείας της χώρας μας.
H Δικαιοσύνη έχει, τώρα, το λόγο. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τους πολίτες να καταγγέλλουν κάθε τέτοιο φαινόμενο διαφθοράς το οποίο υποπίπτει στην αντίληψη τους και δηλώνει ότι ο Σύλλογος θα σταθεί αρωγός για την απομάκρυνση των επίορκων ιατρών από το Σύστημα Υγείας της χώρας μας» δήλωσε συγκεκριμένα, ο κ. Βλασταράκος σχολιάζοντας το περιστατικό.

Τον απειλούσε ότι θα του δώσει εξιτήριο

Η παράνομη δράση του γιατρού ήρθε στο φως της δημοσιότητας ύστερα από καταγγελία του ασθενούς, ο οποίος εισήχθη στον Ευαγγελισμό, με συμπτώματα εμφράγματος, νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και στη συνέχεια στην Καρδιολογική Κλινική, όπου διαγνώστηκε από τους θεράποντες γιατρούς η ανάγκη να χειρουργηθεί άμεσα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη μέσα στο νοσοκομείο, απαίτησε παράνομα και εκβιαστικά, αρχικά το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, το οποίο διαμορφώθηκε τελικά στο ποσό των 500 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς «by pass» (αορτοστεφανιαία παράκαμψη).

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για να πείσει τον ασθενή να του δώσει το «φακελάκι», επικαλέστηκε προσχηματικά ότι επρόκειτο να του δώσει εξιτήριο από το Νοσοκομείο και μετέθεσε σε μελλοντικό χρόνο τη χειρουργική επέμβαση, παρόλο που σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις, ήταν επιβεβλημένη η συνέχιση της νοσηλείας και η υποβολή του σε χειρουργική επέμβαση.

Πώς τον «τσάκωσαν» με το «φακελάκι»

Την Τρίτη, ο γιατρός σε άλλη συνάντηση που είχε με τον ασθενή του ζήτησε να του δώσει προκαταβολικά τα 500 ευρώ, πριν δηλαδή προχωρήσει στην χειρουργική επέμβαση, η οποία τελικά θα γινόταν τις επόμενες ημέρες.

Το πρωί της Τετάρτης, σε προγραμματισμένη συνάντηση στο γραφείο του καρδιοχειρουργού στον Ευαγγελισμό, συγγενής του ασθενούς τού παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Στη συνέχεια, ο γιατρός συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, ενώ σε σωματική του έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το προσημειωθέν χρηματικό ποσό των 500 ευρώ,
  • το χρηματικό ποσό των 355 ευρώ, ως προερχόμενο από παρόμοια παράνομη δραστηριότητα και
  • χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα γιατρών, υπαλλήλου του Νοσοκομείου και διάφορα χρηματικά ποσά, που αποτελούν αντικείμενο περαιτέρω συναφούς έρευνας.

Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως ο ασθενής δεν έχει υποβληθεί ακόμα σε χειρουργική επέμβαση.

Οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για να διερευνηθεί η τυχόν ύπαρξη και άλλων ανάλογων περιστατικών αλλά και η ενδεχομένη συμμετοχή στην εν λόγω εγκληματική δραστηριότητα και άλλων ατόμων.

Διαβάστε επίσης:

Διευθυντής κλινικής νοσοκομείου εκβίαζε ασθενείς για «φακελάκι»

Παραμένει σε επίπεδα ρεκόρ η ανεργία

Δημοσκόπηση: Σημαντικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Αυτές είναι οι καλοκαιρινές ατάκες που «σαρώνουν» στα social media!