ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Ζητούν να μείνει ο «Σήφης», ο κροκόδειλος στη λίμνη για πάντα!

Ρέθυμνο: Ζητούν να μείνει ο «Σήφης», ο κροκόδειλος στη λίμνη για πάντα!

Μπορεί ο διάσημος «Σήφης», ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου,να μην έχει ακόμα «συλληφθεί» ήδη όμως άρχισαν οι έριδες για το πού θα πάει.

Από τη μία το μεσημέρι της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η διαδικασία τοποθέτησης των παγίδων και τώρα όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν οπλιστεί με υπομονή και περιμένουν το νεύμα του κροκόδειλου.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν ο διευθυντής της διαχείρισης υδραυλικών έργων του ΟΑΚ, Βαγγέλης Μαμαγκάκης, ο ερπετολόγος από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Πέτρος Λυμπεράκης, η ΕΜΑΚ με υπεύθυνο τον κ. Τσικαλά αλλά και πλήθος επιστημόνων.

Στα κλουβιά τοποθετήθηκε για δόλωμα ένα σφαγμένο κοτόπουλο, καθώς σύμφωνα με ειδικούς αυτό είναι το είδος τροφής που ελκύει περισσότερο τους κροκόδειλους.

Στο σημείο αν και δεν επιτρέπεται, καθώς πρέπει να επικρατεί πλήρης ηρεμία για να εμφανιστεί ο "Σήφης", έχει μαζευτεί πλήθος πλήθος κόσμου, μεταξύ αυτών η δημοτική αρχή του Αμαρίου, κάτοικοι της περιοχής αλλά και τουρίστες που με τις φωτογραφικές τους μηχανές αποθανατίζουν την διαδικασία.

Οι κάτοικοι της περιοχής θέλουν να παραμείνει στο σημείο ο κροκόδειλος πιστεύοντας ότι θα τους βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής.

«Θέλουμε να μείνει εδώ ο κροκόδειλος και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να συνεργαστούμε για να βοηθήσουμε τουριστικά την περιοχή μας. Το Αμάρι και συγκεκριμένα το Φράγμα Ποταμών μπορεί να αποτελέσει έναν σπουδαίο τουριστικό προορισμό έχοντας εδώ τον κροκόδειλο», δήλωσε στο cretapost.gr ο δήμαρχος Αμαρίου, Στέφανος Σημαντήρας.

KROKODEILOS2-650x250

Την ίδια ώρα, η σελίδα του "Σήφη" στο Facebook "Ο Σήφης ο κροκόδειλος και οι φίλοι του..." συνεχίζει να σπάει όλα τα ρεκόρ, καθώς πλέον αριθμεί πάνω από 11,000 μέλη σε λίγα 24ωρα!

Διαβάστε επίσης:

Βρήκαν τον «πατέρα» του Σήφη, του κροκόδειλου! (vids)

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: cretapost.gr