ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη Μαζιώτη: Ψάχνουν τη γιάφκα και συνεργούς του

Σύλληψη Μαζιώτη: Ψάχνουν τη γιάφκα και συνεργούς του

Η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι υπάρχουν κρυμμένα όπλα και εκρηκτικά

-Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. Ρούπα και Ξηρός

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μία ημέρα μετά την επεισοδιακή σύλληψη του επικηρυγμένου τρομοκράτη, Νίκου Μαζιώτη, στο κέντρο της Αθήνας, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων, μεταξύ των οποίων και του ίδιου του νούμερο 1 καταζητούμενου.

Αμέσως, μετά τη σύλληψη, έχει στηθεί τεράστια επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής να «χτενίζουν» την Αττική, εστιάζοντας τις έρευνες βορειοανατολικά, προκειμένου να εντοπίσουν το κρησφύγετο του Μαζιώτη, όπου εικάζεται τόσο ότι κρύβονται όπλα, όσο ότι θα βρουν στοιχεία όπου θα οδηγήσουν τις Αρχές σε συνεργούς του τρομοκράτη.

Οι αστυνομικοί ελπίζουν ότι ο Μαζιώτης έχει νοικιάσει τη γιάφκα με το πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας που είχε στην κατοχή του, με στοιχεία «Μιχάλης Μιχελάκης του Νικολάου και της Αρχοντίας».

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Αντιτρομοκρατική εστιάζει τις έρευνες σε Χαλάνδρι, Μαραθώνα, Γραμματικό, Κολωνό, Πατήσια και Κυψέλη, ενώ ζητούμενο της Υπηρεσίας είναι να εντοπίσει το γρηγορότερο δυνατό τη γιάφκα στην Αθήνα, πριν οι ελεύθεροι σύντροφοί του το αδειάσουν από αποδεικτικά στοιχεία.
Την ίδια στιγμή, κατά τη διάρκεια της μεγάλης έρευνας η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, οι αστυνομικοί επιχειρούν να συνθέσουν το παζλ της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η «Καθημερινή», η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη και της συντρόφου του Μαζιώτη, Παναγιώτας Ρούπα καθώς και του Χριστόδουλου Ξηρού.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», νοσηλεύεται τραυματισμένος σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο κρατουμένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», κάτω από δρακόντεια μέτρα φρούρησης, ενώ χθες, Τετάρτη, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση. Ο Νίκος Μαζιώτης ήταν καταζητούμενος από το 2012 και, το τελευταίο διάστημα, βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση από την αστυνομία.

«Όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί αρχίσαμε να τρέχουμε»

Σοκ προκαλούν οι μαρτυρίες ανθρώπων που έτυχε να βρεθούν τετ α τετ με τον επικηρυγμένο τρομοκράτη. "Όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί τρομάξαμε πολύ και αρχίσαμε να τρέχουμε" ανέφερε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1, ο κ. Ανδρέας, ο οποίος την ώρα της άγριας καταδίωξης ήταν στο Μοναστηράκι.
"Η περιοχή μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα άδειασε", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Β. Κικίλιας: «Δεν ήταν τυχαία η σύλληψη του Μαζιώτη»
Στη διάψευση των εκτιμήσεων, ότι ο εντοπισμός και η σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη ήταν τυχαία, προχώρησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας.

Στον απόηχο της σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη, ο υπουργός, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, συνεχάρη για άλλη μια φορά την Ελληνική Αστυνομία, υποστηρίζοντας τόσο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όσο και άλλες ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν μία πολύ σοβαρή και ηρωική δουλειά.

Παράλληλα, αναφερόμενος στον Νίκο Μαζιώτη, ο υπουργός έκανε λόγο για «έναν κακοποιό, ο οποίος χωρίς αιδώ πυροβόλησε στο κέντρο της Αθήνας, εν μέσω πολιτών και τουριστών, με πλήρη αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή».

Ο κ. Κικίλιας σχολιάζοντας τη σύλληψη του τρομοκράτη δεσμεύτηκε πως το μέλημα του Υπουργείου, είναι πραγματικά να γίνει Δημόσιας Τάξης αλλά και Προστασίας του Πολίτη, ενώ αποκάλυψε πως η Ελληνική Αστυνομία, έχει στα χέρια της και άλλα σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη πως για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας είναι επιβεβλημένο τα κόμματα να βρουν μία κοινή πορεία εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτης, Βασίλης Κικίλιας.

Τέλος, έστειλε ένα μήνυμα σε όλους τους Έλληνες ότι «πράγματι ενωμένοι και μαζί μπορούμε να λειτουργήσουμε καλύτερα και να έχουμε πιο μεγάλα αποτελέσματα».


Διαβάστε επίσης:

Οι New York Times για τη σύλληψη Μαζιώτη

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο Μαζιώτης (pics&vid)

Σύλληψη Μαζιώτη: Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο τρομοκράτης (pics)

Σύλληψη Μαζιώτη: Στο πεζοδρόμιο η περούκα του τρομοκράτη (pics)

Σύλληψη Μαζιώτη: Τι δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας στο newsbomb.gr (vid)

Σύλληψη Μαζιώτη: ΜΑΤ και αντιτρομοκρατική στο Μοναστηράκι (pics)

Σύλληψη Μαζιώτη: Τουρίστας ο τραυματίας στη συμπλοκή (pic)

Ποιος είναι ο Νίκος Μαζιώτης (video + photos)

Η στιγμή της σύλληψης του Ν. Μαζιώτη (pic)