ΕΛΛΑΔΑ

Καταθέτει σήμερα μέσα από τον «Ευαγγελισμό» ο Νίκος Μαζιώτης

Καταθέτει σήμερα μέσα από τον «Ευαγγελισμό» ο Νίκος Μαζιώτης

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής θα μεταβεί στο Νοσοκομείο

-Ένταλμα σύλληψης για συνεργό του

-«Σαφάρι» της ΕΛ.ΑΣ. σε όλη τη χώρα για τον εντοπισμό της γιάφκας

Πρόσωπο με πρόσωπο με κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, όπου τις επόμενες ώρες αναμένεται να μεταβεί στον «Ευαγγελισμό» θα βρεθεί ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, εκτός κινδύνου, μετά την αιματηρή συμπλοκή με τους αστυνομικούς και τη σύλληψή του την Τετάρτη στο Μοναστηράκι.

Έπειτα από την επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, έφθασε η ώρα της ανάκρισης, ένα έργο το οποίο προβλέπεται δύσκολο, καθώς ο «εγκέφαλος» του Επαναστατικού Αγώνα, κρατάει, συνήθως, το στόμα του ερμητικά κλειστό.

Ένταλμα σύλληψης για συνεργό

Στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος ενός 35χρονου που φέρεται ως συνεργός του Νίκου Μαζιώτη προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής οι αρμόδιες αρχές.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις εργαστηριακές εξετάσεις προέκυψε η συμμετοχή τους στις ένοπλες ληστείες σε τράπεζα στην Ακράτα το 2012 και σε τράπεζα στα Μέθανα το 2013. Πρόκειται για ληστείες, όπου εμπλέκεται ο Μαζιώτης.

Την ίδια ώρα, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη, αφού στις 12 τα μεσάνυκτα έληξε το Αυτόφωρο.

Από την ώρα που το ένταλμα σύλληψης επιδοθεί στον κατηγορούμενο για σειρά κακουργηματικών πράξεων, έχει δικαίωμα από το νόμο να ζητήσει και να λάβει προθεσμία 24 ωρών προκειμένου να απολογηθεί.

Γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό συνεργών του

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η τεράστια επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. που στήθηκε μετά τη σύλληψη του για τον εντοπισμό του κρησφύγετου του Μαζιώτη, όπου όπως εκτιμούν οι Αρχές κρύβεται μεγάλος αριθμός οπλισμού. Το επίκεντρο των ερευνών εστιάζεται σε περιοχές της Αττικής, ωστόσο, επεκτείνονται σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Πάνοπλοι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προχώρησαν το πρωί στον αποκλεισμό της οδού Ερεσσού στα Εξάρχεια, πραγματοποιώντας έφοδο σε συγκεκριμένο σπίτι, ενώ το ίδιο συνέβη και σε τρία ακόμα σημεία στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής τις τελευταίες ώρες «χτενίζουν» το Μαρούσι και τα Πατήσια. Βασικό «όπλο» των Αρχών αποτελεί η πλαστή ταυτότητα του Μαζιώτη, ο οποίος κυκλοφορούσε με το όνομα Μιχάλης Μιχελάκης.

Παράλληλα, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει μπει και το αυτοκίνητο, με το οποίο κινούταν ο τρομοκράτης, με τις έρευνες να βρίσκονται σε εξέλιξη, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην επαρχία. Σύμφωνα με πληροφορίες, προτεραιότητα της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο εντοπισμός το οχήματος μάρκας Hyundai, καθώς όπως εκτιμά ίσως να του οδηγήσει στα ίχνη, τόσο της συντρόφου του Πόλας Ρούπα, όσο και των συνεργών του.

«Καθαρό» το πιστόλι του Νίκου Μαζιώτη

Εν τω μεταξύ, όπως προέκυψε από τις εργαστηριακές-βαλλιστικές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια το πιστόλι USP 9 MM που είχε στην κατοχή του χθες ο Νίκος Μαζιώτης.

Επίσης, από τους εννέα κάλυκες που περισυλλέγησαν από το σημείο της αιματηρής συμπλοκής του με τους αστυνομικούς, οι οκτώ έχουν πυροδοτηθεί από το όπλο αυτό του συλληφθέντα και ο ένατος από πιστόλι αστυνομικού.

Μία ώρα πριν τη συμπλοκή ψώνιζε ρούχα στο «Τhe Mall»

Μια απόδειξη αγοράς ρούχων από κατάστημα του «Τhe Mall» βρέθηκε στην κατοχή του Νίκου Μαζιώτη. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι η εν λόγω απόδειξη ίσως μπορεί να βοηθήσει σε ότι αφορά τον εντοπισμό του κρησφύγετου του 42χρονου και της συντρόφου του Πόλας Ρούπα στο Μαρούσι και τις γύρω περιοχές που ερευνώνται τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η απόδειξη είχε εκδοθεί μία ώρα πριν από την ένοπλη συμπλοκή του Μαζιώτη με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι και αποκαλύπτει ότι ο καταζητούμενος τρομοκράτης, αφού προέβη σε αγορές από κατάστημα ρούχων στο εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου, επιβιβάστηκε σε συρμό του ΗΣΑΠ στον σταθμό Μαρούσι και κινήθηκε προς Ομόνοια.

Κατηγορείται για πέντε κακουργήματα

Κατηγορίες για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών αδικημάτων απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη και των αγνώστων μέχρι στιγμής συνεργών.

Οι κατηγορίες αφορούν κυρίως τη δράση του τρομοκράτη την περίοδο που ήταν καταζητούμενος από τις αρχές.

Η ογκώδης δικογραφία που σχηματίσθηκε αμέσως μετά την σύλληψη του Μαζιώτη διαβιβάστηκε αργά το απόγευμα στην Εισαγγελία από την Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας.

Η ποινική δίωξη περιλαμβάνει πέντε κακουργήματα και σειρά πλημμελημάτων.

Ειδικότερα τα αδικήματα που βαρύνουν τον Μαζιώτη και τους συνεργούς του αφορούν:

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και κατά μόνας
  • Παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ' εξακολούθηση
  • Παράνομη οπλοχρησία κατ΄εξακολούθηση
  • Παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες
  • Ληστείες τελεσθείσες από κοινού και κατά συρροή από δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους , από την μία εκ των οποίων προήλθε βαριά σωματική βλάβη
  • Εγκληματική οργάνωση
  • Υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης
  • Πλαστογραφία μετά χρήσεως
  • Διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ΄επάγγελμα και συνήθεια κατ΄εξακολούθηση
  • Εμπρησμός από πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα από κοινού.

Διαβάστε επίσης:

Ένταλμα σύλληψης για συνεργό του Νίκου Μαζιώτη

Μαζιώτης: Μία ώρα πριν τη συμπλοκή ψώνιζε ρούχα στο «Τhe Mall»

Αυτή είναι η 25χρονη αστυνομικός που έγινε η «σκιά» του Μαζιώτη

Αυτός είναι ο ειδικός φρουρός που τραυμάτισε ο Μαζιώτης

Οι New York Times για τη σύλληψη Μαζιώτη

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο Μαζιώτης (pics&vid)

Σύλληψη Μαζιώτη: Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο τρομοκράτης (pics)

Σύλληψη Μαζιώτη: Στο πεζοδρόμιο η περούκα του τρομοκράτη (pics)

Σύλληψη Μαζιώτη: Τι δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας στο newsbomb.gr (vid)

Σύλληψη Μαζιώτη: ΜΑΤ και αντιτρομοκρατική στο Μοναστηράκι (pics)