ΕΛΛΑΔΑ

Ερευνούν τυχόν συμμετοχή των ληστών του Διστόμου σε τρομοκρατικές επιθέσεις

Ερευνούν τυχόν συμμετοχή των ληστών του Διστόμου σε τρομοκρατικές επιθέσεις

Ποιοι είναι οι κακοποιοί που έχει βάλει στο «στόχαστρο» η ΕΛ.ΑΣ.

Την ταυτότητα των ληστών του Διστόμου επιχειρούν να εξακριβώσουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι πλέον δηλώνουν σχεδόν βέβαιο ότι έχουν σχέση και με την τρομοκρατία.

Ο τρόπος που έγινε η ληστεία, οι διάλογοι εντός του καταστήματος και ο τρόπος διαφυγής τους παραπέμπει σύμφωνα με αστυνομικούς σε «γνωστούς» στην ΕΛ.ΑΣ. κακοποιούς οι οποίοι ανήκουν στην ομάδα Μαζιώτη.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. μίλησε στο Newsbomb.gr και αποκάλυψε σε ποια πρόσωπα έχει εστιάσει η αστυνομία και η αντιτρομοκρατική.

«Ο 35χρονος Γιώργος Πετρακάκος, ο 33χρονος ποινικός Σ.Δ. με το παρατσούκλι "καρφάκιας" και ο 44χρονος ποινικός Σ.Χ. γνωρίζουμε πλέον ότι συνεργάζονταν με τον Νίκο Μαζιώτη στις ληστείες, ενώ είχαν επαφές και με τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Αυτό που εξετάζεται, αλλά δεν έχει αποδειχτεί, είναι εάν οι συγκεκριμένοι σεσημασμένοι κακοποιοί είχαν συμμετοχή σε τρομοκρατικές επιθέσεις της οργάνωσης "Επαναστατικός Αγώνας". Γιατί εάν ισχύει αυτό, είναι πολύ πιθανόν μέρος της λείας - "μαμούθ" από τη ληστεία στο Δίστομο να προορίζονται για την προπαρασκευή επίθεσης ως αντίποινα στη σύλληψη Μαζιώτη», ανέφερε στο Newsbomb.grυψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας.

Τα λόγια του αξιωματικού "δείχνουν" γιατί οι τρεις ληστές του Διστόμου έχουν μπει στο "μικροσκόπιο" και της αντιτρομοκρατικής... Οι έρευνες μάλιστα έχουν επικεντρωθεί στην περιοχή της Κορίνθου, ενώ οι αστυνομικοί ψάχνουν οπτικό υλικό από κάμερες στην εθνική οδό και στα διόδια, για να εντοπίσουν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι ληστές με το κλεμμένο τζιπ μέχρι την τράπεζα στο Δίστομο.

Οχτώ ληστείες με λεία πάνω από 2 εκατ. ευρώ!

Οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιήσει, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έχουν βάσιμες ενδείξεις ότι τα τελευταία δύο χρόνια η ομάδα Μαζιώτη, έχει διαπράξει οκτώ ληστείες κυρίως στην περιφέρεια, όπου οι τράπεζες αποδεικνύονται πιο εύκολος στόχος. Οι ληστές έχουν "χτυπήσει" σε τράπεζες εκτός από το Δίστομο, στις Σπέτσες, στα Μέθανα, στην Ακράτα, στην Κλειτορία, στο Συκούριο, στη Σαρωνίδα και στον Μαραθώνα με συνολική λεία που ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ ! Απ όλες αυτές τις τράπεζες οι αστυνομικοί συγκρίνουν το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας για να διαπιστώσουν εάν η σύνθεση της συμμορίας ήταν ίδια κάθε φορά.

Διαβάστε επίσης:

«Χτενίζουν» την Κορινθία για τον εντοπισμό των ληστών του Διστόμου

Οι αστυνομικοί «ταυτοποίησαν» τους τρεις ληστές του Διστόμου

«Χτενίζουν» την Πελοπόννησο για να βρουν κρησφύγετο και γιάφκα

Διευθύντρια τράπεζας: Με απειλούσαν ότι θα σκοτώσουν την οικογένειά μου

Τι είπαν οι ληστές στον όμηρο και στους πελάτες της τράπεζας

Θρίλερ στο Δίστομο: Κινηματογραφική ληστεία με «άρωμα τρομοκρατίας»