ΕΛΛΑΔΑ

Σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κίσαμο

Σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κίσαμο

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται, στην περιοχή Αμυγδαλοκεφάλι Κισάμου, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να θέσουν, υπό πλήρη έλεγχο, την μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από νωρίς το πρωί καίγοντας χορτολιβαδικες δασικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή Κρήτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Δημήτρη Ραπανάκη, η φωτιά έχει οριοθετηθεί, δεν έχει εξασφαλιστεί καθώς υπάρχουν αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο στην περιοχή αυτή την ώρα πνέουν άνεμοι έντασης 8-9 μποφώρ ενώ οι πυροσβέστες έχουν να αντιμετωπίσουν και πολύ μικρές εστίες τις οποίες προσπαθούν να ελέγξουν πλήρως.

Για το λόγο αυτό η επιχείρηση της Πυροσβεστικής θα συνεχιστεί σε όλη την διάρκεια της νύκτας μέχρι να σβήσει και η τελευταία εστία.

Από το απόγευμα η φωτιά βρισκόταν σε ύφεση καθώς οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώθηκαν στο να περιοριστεί σε ένα κύριο μέτωπο στο Αμυγδαλοκεφάλι, όπου μέχρι και αργά το απόγευμα επιχειρούσε και πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν τη μάχη με τις φλόγες έχοντας να αντιμετωπίσουν και τους ισχυρούς ανέμους.
Η έκταση που παραδόθηκε στις φλόγες δεν έχει ακριβώς προσδιοριστεί ενώ οι πύρινες γλώσσες έκαψαν δύο παλιές αγροικίες.

Ακριβής εκτίμηση των ζημιών θα υπάρξει με το πρώτο φώς της ημέρας.

Νωρίς το πρωί είχε δοθεί εντολή να εκκενωθεί προληπτικά ο οικισμός «Λιβάδια» ενώ σε καμία περίπτωση δεν κινδύνευσαν κάτοικοι.

Διαβάστε επίσης:

Λαμία: Σύλληψη δύο 14χρονων για απόπειρα κλοπής

Σε ύφεση η φωτιά στην Κρήτη

Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη – Εκκενώνεται οικισμός