ΕΛΛΑΔΑ

INTRALOT κατά ΤΑΙΠΕΔ για το ιπποδρομιακό στοίχημα

INTRALOT κατά ΤΑΙΠΕΔ για το ιπποδρομιακό στοίχημα

Στη δικαιοσύνη «στέλνει» το ΤΑΙΠΕΔ, καταγγέλλοντας ως «φωτογραφικό» το διαγωνισμό για τη χορήγηση δικαιώματος αποκλειστικής διοργάνωσης και διεξαγωγής του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για μια 20ετια, η INTRALOT Limited (συμφερόντων του επιχειρηματία Σ. Κόκκαλη)

Με προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας η INTRALOT Limited στρέφεται κατά σειράς αποφάσεων του ΤΑΙΠΕΔ που κήρυξαν άγονο τον αρχικό διαγωνισμό και τον επαναπροκήρυξαν καταλήγοντας στην ανακήρυξη ως πλειοδότη της ΟΠΑΠ investement Limited.

Η INTRALOT υποστηρίζει ότι με τις διαδικασίες αυτές παραβιάστηκαν τόσο το ενωσιακό όσο και εθνικό δίκαιο και δη οι αρχές της διαφάνειας, του υγιούς ανταγωνισμού, της ίσης μεταχείρισης, της αμεροληψίας και της μυστικότητας.

Όπως τονίζεται στη σχετική προσφυγή παρατύπως κηρύχθηκε άγονη η αρχική διαδικασία με την προσφορά της ύψους 5.250.000 ευρώ καθώς φαίνεται ότι υπήρξε εκτός διαδικασιών δέσμευση της ένωσης εταιρειών ΟΠΑΠ για προσφορά τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ.

Επίσης, υποστηρίζει ότι παρανόμως απαλείφθηκε στον επαναπροκηρυχθέντα διαγωνισμό το τεχνικό κριτήριο της προεπιλογής με βάση την εμπειρία στη διοργάνωση ιπποδρομιών, την οποία δεν διέθετε η ΟΠΑΠ investment Limited. Για τους λόγους αυτούς –σύμφωνα με την INTRALOT- ο επίμαχος διαγωνισμός είναι ουσιαστικά «φωτογραφικός» αφού ταυτόχρονα έγινε σύντμηση των προθεσμιών για τις προσφορές με συνέπεια να μη προλάβει να συμμετάσχει και τρίτος υποψήφιος.

Η INTRALOT κάνει επίσης λόγο για παραβίαση της αρχής της μυστικότητας των προσφορών με τη δημοσιοποίηση του τιμήματος των 40 εκατ. ευρώ γεγονός που έπρεπε να οδηγήσει σε κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής κάτι που δεν έγινε αφού το ΤΑΙΠΕΔ επέδειξε ανοχή και έδωσε αδικαιολόγητο πλεονέκτημα στην ΟΠΑΠ κατά παράβαση της αρχής της ίσης μεταχείρισης διακρατώντας και την εγγυητική επιστολή.

Τέλος, ζητεί και την έκδοση προσωρινής διαταγής μέχρι την κρίση των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων.

Διαβάστε επίσης:

Στον ΟΠΑΠ και το Ιπποδρομιακό Στοίχημα