ΕΛΛΑΔΑ

Εμπρηστική επίθεση στο ΑΤ Εξαρχείων

Εμπρηστική επίθεση στο ΑΤ Εξαρχείων
Τρεις τραυματίες...

Τρείς τραυματίες με σοβαρά εγκαύματα, οι οποίοι νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» - με ένα εξ αυτών διασωληνομένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας - και υλικές ζημιές, είναι ο απολογισμός της εμπρηστικής επίθεσης με στόχο στο Α.Τ. Εξαρχείων, με δράστες ομάδα κουκουλοφόρων που σκόρπισαν τον τρόμο στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 12:30 το μεσημέρι του Σαββάτου, μία ομάδα 25 έως 30 κουκουλοφόρων πέταξε περίπου 15 βόμβες μολότοφ και πέτρες στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, στην οδό Καλλιδρομίου, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά, ενώ αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Από την επίθεση τυλίχθηκαν στις φλόγες τρία αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο, εκ των οποίων το ένα υπηρεσιακό και τέσσερις μοτοσικλέτες . Ζημιές έχουν προκληθεί και στην είσοδο του Αστυνομικού Τμήματος.

Στη συνέχεια οι δράστες κατευθύνθηκαν προς τη λαϊκή αγορά στην Καλλιδρομίου και πέταξαν μία βόμβα μολότοφ σε δύο άνδρες της αστυνομίας που επέβαιναν σε μηχανή, η οποία τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να πέσει σε πάγκο που είχε στηθεί στο σημείο και να τραυματιστούν μία 55χρονη γυναίκα και δύο άνδρες, ένας 48χρονος Έλληνας κι ένας 48χρονος αλλοδαπός, ο οποίος περνούσε τυχαία από το σημείο. Οι τρείς τραυματίες, που έχουν σοβαρά εγκαύματα, μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Μάλιστα, ο 48χρονος Έλληνας είναι διασωληνομένος και οι πληροφορίες λένε ότι το 33% του σώματός του καλύπτεται από εγκαύματα.

«Ήρθαμε εδώ για να σας κάψουμε!»

Οι κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούσαν να αντιδράσουν άμεσα, καθώς "πάγωσαν" όταν είδαν τους κουκουλοφόρους να τους απειλούν φωνάζοντας "ήρθαμε εδώ για να σας κάψουμε".

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

«Όταν ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιτίθεται στην αστυνομία και την απαξιώνει, δεν αντιλαμβάνεται ότι ανοίγει την όρεξη των ακραίων στοιχείων, που διαχρονικά έχουν στο στόχαστρο τις Αρχές και την έννομη τάξη;» αναφέρει ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Θανάσης Νάκος, προσθέτοντας πως ο πρωθυπουργός έχει τεράστια ευθύνη για την επιλογή του.

Η επίθεση αυτή στο Α.Τ Εξαρχείων προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε όλους εκείνους που θέλουν να ενισχύσουν την καταστολή, να φοβίσουν το λαό και να εμποδίσουν την άνοδο του εργατικού λαϊκού κινήματος, τονίζει το ΚΚΕ.

«Η αστυνομία χρειάζεται προστασία. Διαφορετικά εάν προπηλακίζονται και από τους αντιεξουσιαστές, και από την πολιτική ηγεσία, τότε είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορεί να προσφέρει αυτά τα οποία περιμένει η κοινωνία», σημειώνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Ο δρόμος της βίας είναι η καλύτερη υπηρεσία σε όσους εχθρεύονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, τέτοιες επιθέσεις είναι καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο, μαζικό λαϊκό κίνημα», υπογραμμίζει ο Συνασπισμός.

Η ασφάλεια είναι πολιτικό και κοινωνικό δικαίωμα όλων των πολιτών, είναι άμεση ανάγκη η εφαρμογή ενός πρακτικού σχεδίου για την αποκατάσταση της ομαλότητας, επισημαίνει η Δημοκρατική Αριστερά.

Σημειώνεται, ότι για την υπόθεση της επίθεσης διενεργεί προανάκριση η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Διαβάστε επίσης: «Κάποιοι θέλουν να χυθεί αίμα»