ΕΛΛΑΔΑ

Kαιρός: Έντονες βροχοπτώσεις και δυνατοί άνεμοι

Kαιρός: Έντονες βροχοπτώσεις και δυνατοί άνεμοι

Ξεκίνησε η κακοκαιρία- Ήδη η Αττική "ξύπνησε" με τοπικές βροχές, συννεφιά και ισχυρούς ανέμους, ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην Θεσσαλονίκη -Πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά – Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού καθώς από σήμερα, Πέμπτη (23/10/2014), αναμένεται κακοκαιρία στη χώρα μας με έντονες, κατά διαστήματα, βροχοπτώσεις, πολύ δυνατούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας που θα φέρει χιόνια στα ορεινά.

Αναλυτικά:

Στην Αττική αναμένονται, αρχικά βροχές, καταιγίδες και ισχυροί νοτιάδες. Από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί και οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς. Έντονες βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στην Αττική την Παρασκευή (24/10/2014).

Στη Θράκη και στη Μακεδονία προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν θυελλώδεις. Ύφεση της κακοκαιρίας και εξασθένηση των ανέμων, αναμένεται από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στα νησιά του Ιονίου προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, που μέχρι και τις πρωινές ώρες και ξανά τη νύχτα προς την Παρασκευή θα είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στις βουνοκορφές της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα είναι, μέχρι νωρίς το απόγεμα, βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και στη συνέχεια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Στην Πελοπόννησο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, που σε πολλές περιοχές της δυτικής κυρίως Πελοποννήσου, θα είναι ισχυρές. Από το μεσημέρι αναμένονται, ύφεση της κακοκαιρίας στα δυτικά και βελτίωση του καιρού στα ανατολικά. Νέα κακοκαιρία στην Πελοπόννησο από τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Στην Κρήτη προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες στη δυτική κυρίως πλευρά του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν ενισχυμένοι στα 6 με 7 μποφόρ, αρχικά νότιοι και από το μεσημέρι δυτικοί. Τα θερμόμετρα θα δείξουν από 17 μέχρι 24 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται δυνατές βροχές, καταιγίδες και μέχρι και το μεσημέρι θυελλώδεις νοτιάδες. Από το απόγευμα θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ και στις Κυκλάδες ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στις Σποράδες, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια προβλέπονται βροχές και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 23 βαθμούς. Από νωρίς το απόγευμα στον Κορινθιακό θα πνέουν πολύ ισχυροί δυτικοί άνεμοι.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε, μέχρι το μεσημέρι βροχές, καταιγίδες και νοτιάδες. Τα θερμόμετρα θα δείξουν από 14 έως τους 17 βαθμούς Κελσίου, αλλά από νωρίς το απόγευμα θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Διαβάστε επίσης:

Σε κρίσιμη καμπή τα «εθνικά θέματα»

«Κίνδυνος να μην υπάρχει τίποτα μέσα στον τάφο της Αμφίπολης»