ΕΛΛΑΔΑ

«Άρωμα» τρομοκρατίας στη συμπλοκή της Πεύκης

«Άρωμα» τρομοκρατίας στη συμπλοκή της Πεύκης
Η αντιτρομοκρατική στις έρευνες για τη συμπλοκή στην Πεύκη - Εκτός κινδύνου οι δύο αστυνομικοί...

Ένοπλη συμπλοκή με ανταλλαγή πυροβολισμών και τρεις τραυματίες σημειώθηκε το απόγευμα στη συμβολή Αιόλου και Επικούρου στην Πεύκη.

Τραυματίες είναι δύο αστυνομικοί και o ένας από τους δράστες που άνοιξαν πυρ εναντίον του περιπολικού.

Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ, παρόλο που δεν εφημέρευε καθώς ήταν το πλησιέστερο νοσοκομείο και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Ο ένας που είναι σε σοβαρότερη κατάσταση υποβάλλεται σε χειρουργικό καθαρισμό, καθώς δέχθηκε τρεις σφαίρες στο στήθος αλλά τον έσωσε το αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο, ο ένας αστυνομικός αναγνώρισε τον ένα δράστη, τονίζοντας πως είναι γνωστό πρόσωπο στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Οι αστυνομικοί είναι ηλικίας 24 και 26 ετών. Ο ένας έφερε τραύματα στο θώρακα, ενώ ο άλλος στην κοιλιά. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν άμεσα και οι αστυνομικοί διέφυγαν τον κίνδυνο.

Ο τραυματισμένος άνδρας, στον οποίο βρέθηκε ένα μπιτόνι βενζίνης, μεταφέρθηκε στον "Ερυθρό Σταυρό", ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το μηχανάκι είχε κλαπεί από την Κυψέλη δύο μέρες πριν.

Το χρονικό της επίθεσης

Ήταν λίγο πριν από τις 19:00 το απόγευμα όταν η Άμεση Δράση δέχθηκε τηλεφώνημα για άτομο που ενοχλούσε έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο της Πεύκης.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό με δύο αστυνομικούς. Εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με δύο κακοποιούς, οι οποίοι επέβαιναν σε κλεμμένη μοτοσυκλέτα και βλέποντας το περιπολικό άνοιξαν πυρ. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την οποία τραυματίστηκαν οι δύο αστυνομικοί και άλλο ένα άτομο. Στο σημείο βρέθηκαν περισσότεροι από 20 κάλυκες.

Ο ένας από τους δύο δράστες κατάφερε ωστόσο να ξεφύγει, αρπάζοντας το περιπολικό, το οποίοι βρέθηκε λίγο αργότερα στην οδό Θεσσαλονίκης 16, πίσω από το νοσοκομείο "ΚΑΤ", στην Κηφισιά. Μάλιστα, ο ένας αστυνομικός προσπάθησε να τον σταματήσει, όμως ο δράστης τον έσυρε και μπήκε στο περιπολικό.

Στο σημείο βρέθηκε επίσης μία κλεμμένη μοτοσικλέτα κι ένα 9άρι πιστόλι.