ΕΛΛΑΔΑ

Η κυβέρνηση εξοντώνει τα νοικοκυριά

Η κυβέρνηση εξοντώνει τα νοικοκυριά
Ότι η κατάσταση της ελληνικής Οικονομίας είναι ένα βήμα πριν κάνει βουτιά στο κενό, είναι γνωστό...

Ότι η κατάσταση της ελληνικής Οικονομίας είναι ένα βήμα πριν κάνει βουτιά στο κενό, είναι γνωστό.

Ήδη αρχίσαμε να ζούμε και τις παράπλευρες επιπτώσεις της κρίσης που, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών, στέλνουν τους Έλληνες στο ντιβάνι του ψυχολόγου.

Την αβίωτη καθημερινότητα των εκατομμύριων Ελλήνων έρχεται να δυσχεράνει (πόσο ακόμη;) το Μεσοπρόθεσμο, η εφαρμογή του οποίου θα επιβαρύνει μια οικογένεια με 1.800 ευρώ το χρόνο!

Τα νέα μέτρα θα επιβαρύνουν την τσέπη των πολιτών με εκατομμύρια ευρώ ετησίως για διατροφή, ένδυση και όχι μόνο.

Και μη φανταστείτε ότι τα 1.800 ευρώ προκύπτουν από περιττά έξοδα και σπατάλες των νοικοκυριών, αλλά μάνι-μάνι από τη μετάταξη του ΦΠΑ στο 23% (από 13%), την αύξηση των τελών κυκλοφορίας των Ι.Χ., τα ψώνια στο super market και τη λαϊκή αγορά και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Από τα απολύτως απαραίτητα δηλαδή.

Δικαιολογημένες ως εκ τούτου είναι οι απαντήσεις των πολιτών στο δημοψήφισμα του newsbomb.gr αναφορικά με το τι πρέπει να γίνει.

Η αγωνία για το αύριο και τι άλλο μας περιμένει, επιβεβαιώνεται από τον αριθμό των ανθρώπων που έλαβαν μέρος στο δημοψήφισμα.

14.414 άνθρωποι πήραν θέση στο διάστημα από 26 Μαϊου ως 6 Ιουνίου 2011.

Η συντριπτική πλειοψηφία, σε ποσοστό 83,34% απαντά «Να φορολογηθούν αυστηρά οι έχοντες και οι κατέχοντες καθώς και οι πολιτικοί» ενώ ποσοστό 11,07% απαντά ότι πρέπει «Να ληφθούν μέτρα χωρίς να επιβαρυνθούν τα νοικοκυριά στα είδη κατανάλωσης και στο ρεύμα».

Μόλις 4,8% τάσσεται υπέρ του «Να υπάρξει μέριμνα διατήρησης των φορολογικών κλιμάκων στα ίδια επίπεδα», ενώ ποσοστό 0,78% απαντά «Να γίνουν μόνο αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας και στο φόρο του πετρελαίου θέρμανσης, χωρίς να θίγουν κεκτημένα στη φορολόγηση και την κατανάλωση».