ΕΛΛΑΔΑ

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Πειραιά

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Πειραιά
Συνέντευξη Τύπου για το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο «Βεάκειο» Θέατρο, παραχώρησαν σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος...

Συνέντευξη Τύπου για το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο «Βεάκειο» Θέατρο, παραχώρησαν σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) κ. Γιώργος Σιγάλας.

Ο κος Μιχαλολιάκος, αρχικά αναφέρθηκε στην κυβέρνηση, τονίζοντας πως «να ευχηθώ να τους φωτίσει ο Θεός, όλους της κεντρικής πολιτικής για να βγει η πατρίδα μας, μια ώρα γρηγορότερα από την κρίση που τη μαστίζει. Και η φτώχεια να σταματήσει την επέλαση της».

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στη Ναυτιλία και τον Πολιτισμό, που διαχρονικά αποτελούν τα διαβατήρια της Ελλάδας στον κόσμο, κάνοντας λόγο για προσπάθειες του Δήμου ώστε «να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες υποδομές και λειτουργίες, ώστε να επιστρέψουν οι άνθρωποι της Ναυτιλίας στη φυσική τους έδρα που είναι ο Πειραιάς, έτσι πιστεύουμε ότι πρέπει να ζωντανέψει ξανά και Πολιτιστικά η πόλη.
Με πρωτοβουλίες και δράσεις που μπορούν να κάνουν τον Πειραιά πόλο έλξης για την Αθήνα και γιατί όχι για ολόκληρη την Ελλάδα».

Αφού αναφέρθηκε στο Βεάκειο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, ο κος Μιχαλολιάκος είπε: «Το έχω πει και το πιστεύω ακράδαντα. Ο Πειραιάς θα αποκτήσει ζωή. Και για να το πετύχουμε αυτό είναι μονόδρομος η φυγή προς τα μπρος. Ο Πολιτισμός ενώνει, ο πολιτισμός έχει πολλαπλές εκφάνσεις, ο Πολιτισμός κοινωνικοποιεί, μπορεί να λειτουργεί διαδραστικά με συμμετέχοντες πολίτες και ανθρώπους της Τέχνης.

Να αφήσουμε πίσω μας το χθες και το γκρίζο και να φυτέψουμε το σπόρο της ελπίδας και της αναγέννησης σε κάθε δράση μας».
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Βεάκειο, είπε πως θα παρελάσουν από εκεί γνωστοί καλλιτέχνες του θεάτρου και της μουσικής, ευχαριστώντας τον Γ. Σιγάλα και τους συνεργάτες του, για την προσπάθειά τους να φέρουν ότι καλύτερο υπάρχει στο χώρο της τέχνης.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) κ. Γιώργος Σιγάλας, είπε:
«Για άλλη μια φορά με τη συνεργασία των υπαλλήλων της πρώην ΚΟΔΕΠΑΠ και με τη συνεργασία των Αντιπροέδρων του κ. Αμοργιανού, του κ. Θεοδώρου, του κ. Μελά και όλων των άλλων παραγόντων καθίσαμε, σχεδόν επί δύο μήνες, στο τραπέζι των συζητήσεων για την κατάρτιση αυτού του προγράμματος.
Φέραμε στο «Βεάκειο» εκδηλώσεις με μεγάλα, σημαντικά ονόματα από τον ελληνικό καλλιτεχνικό χώρο, είτε τραγουδιστές είτε ηθοποιούς».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων