ΕΛΛΑΔΑ

Πρόβλημα αξιοπλοΐας σε τέσσερα πλοία

Πρόβλημα αξιοπλοΐας σε τέσσερα πλοία
Πρόβλημα στα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας τεσσάρων πλοίων εντόπισε το...

Πρόβλημα στα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας τεσσάρων πλοίων εντόπισε το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Τα τέσσερα πλοία δραστηριοποιούνται στην βορειοδυτική Ελλάδα και έλαβαν απαγόρευση απόπλου.

Πρόκειται για τα πλοία ανοιχτού τύπου, «Ελένη» και «Αγία Ειρήνη», τα οποία εκτελούν το δρομολόγιο Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα, το πλοιάριο «Αλέξανδρος Κ2» το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο των Διαποντίων Νήσων καθώς και το πλοίο «Αγία Τριάδα» το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο Λευκίμμη - Ηγουμενίτσα.

Τα τέσσερα συγκεκριμένα πλοία, λάμβαναν πιστοποιητικά αξιοπλοΐας από νηογνώμονα ρωσικών συμφερόντων και σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Κέρκυρας, στο τελευταίο πιστοποιητικό που έλαβαν, το υπουργείο εντόπισε «παρατυπίες» με αποτέλεσμα να θέσει τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά ως μη ισχύοντα και να προχωρήσει στην εντολή προς το Λιμεναρχείο, να σταματήσουν άμεσα τα δρομολόγια που εκτελούσαν.

Το πρόβλημα που έχει προκύψει, σύμφωνα με πληροφορίες, δημιουργήθηκε όταν πριν από καιρό, έκλεισε η Ελληνική εταιρία έκδοσης πιστοποιητικών αξιοπλοΐας με αποτέλεσμα τα πλοία των εταιριών που δραστηριοποιούνται στη γραμμή, να στραφούν σε άλλες εταιρίες εκτός συνόρων.
Τα τέσσερα πλοία είχαν στραφεί σε ρώσικο νηογνώμονα ενώ τα υπόλοιπα πλοία λαμβάνουν πιστοποιητικά από ιταλική εταιρία.