ΕΛΛΑΔΑ

Νέα ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό

Νέα ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό
«Γκάζι» στις κινητοποιήσεις τους φαίνεται πως πατούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς...

«Γκάζι» στις κινητοποιήσεις τους φαίνεται πως πατούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με τους συρμούς να παραμένουν και σήμερα στα αμαξοστάσια.

Συγκεκριμένα, «χειρόφρενο» για 24 ώρες τραβούν Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, με τους εργαζόμενους να επαναλαμβάνουν την αντίθεσή τους στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, ενώ σε κανονική τροχιά θα κινηθεί ο Προαστιακός.

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ θα πραγματοποιήσουν την προσεχή Δευτέρα στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα, προκειμένου να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν 48ωρη απεργία 27 και 28 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης, στο γυμναστήριο του Περιστερίου.

Εναέρια ταλαιπωρία την Κυριακή, ημέρα που οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας θα κρατήσουν τα αεροπλάνα καθηλωμένα στο έδαφος, καθώς έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία.

Ωστόσο, δύσκολη θα είναι και η επόμενη εβδομάδα για τις πτήσεις, αφού οι Ελεγκτές θα προχωρήσουν και σε νέα στάση εργασίας την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου από τις 12:00-16:00.

Νέες κινητοποιήσεις εργαζομένων στο Κτηματολόγιο

Την άρνηση και τη διαμαρτυρία τους προς το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας θα εκφράσουν σήμερα αλλά και τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο Κτηματολόγιο Α.Ε. μέσω των κινητοποιήσεων που προανήγγειλαν.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται τόσο για την απουσία πλεονάζοντος προσωπικού όσο και για τη μη χρηματοδότηση της εταιρείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει αύριο στις 7:30 το πρωί όπου θα συγκεντρωθούν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας (Μεσογείων 288) και στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.