ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνοκυπριακά φαγητά θα γευτεί η βασίλισσα Ελισάβετ

Ελληνοκυπριακά φαγητά θα γευτεί η βασίλισσα Ελισάβετ

Χαλούμι με καρπούζι θα προσφερθεί στη βασίλισσα Ελισάβετ στο επίσημο δείπνο της Συνόδου Κορυφής των αρχηγών των κρατών-μελών της Βρετανικής Κοινοπολιτείας που θα γίνει αυτό το μήνα στην Πέρθη της Αυστραλίας.

Ο ελληνοκυπριακής καταγωγής αρχιμάγειρας Κώστας Σιμάτος, επελέγη για να προετοιμάσει το δείπνο που θα παραθέσει η Αυστραλή πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ, στην βασίλισσα Ελισάβετ και σε 50 αρχηγούς κρατών-μελών της Κοινοπολιτείας (Αυστραλία, Βρετανία, Καναδάς, Ινδία, Κύπρος, και δεκάδες άλλες χώρες).


Ο Κώστας Σιμάτος είναι ο επικεφαλής της αφρόκρεμας των σεφ που θα μαγειρέψουν για μερικούς από τους πιο σημαντικούς ηγέτες του πλανήτη που θα παρακαθίσουν στο δείπνο της 29ης Οκτωβρίου.

<<Το δείπνο>>, μας λέει ο ίδιος <<θα έχει αυστραλιανό χρώμα. Ορεκτικά, θαλασσινά (γαρίδες, αστακούς κ.α.) και από κρέας μόνο αρνάκι. Το χοιρινό και το βοδινό δεν είναι στο μενού επειδή κάποιοι από τους ηγέτες είτε δεν τρώνε το χοιρινό (μουσουλμάνοι) είτε δεν τρώνε το βοδινό (Ινδοί).

Όσο για το χαλούμι ο κ. Σιμάτος λέει πως το επέλεξε για να δώσει μια <<ελληνοκυπριακή πινελιά>> στο δείπνο.

<<Προσωπικά>>, μας λέει, <<δεν μου άρεσε το καρπούζι. Ο παππούς μου ήταν αυτός που με παρότρυνε να το τρώω με χαλούμι και βρίσκω τον συνδυασμό εντυπωσιακό. Ελπίζω να εντυπωσιαστεί και η βασίλισσα καθώς και οι άλλοι 50 ηγέτες>>.