ΚΟΣΜΟΣ

Διπλωμάτες και νομικοί σύμβουλοι του Wikileaks δίπλα στον Σνόουντεν

Διπλωμάτες και νομικοί σύμβουλοι του Wikileaks δίπλα στον Σνόουντεν

Ο πρώην σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος αναχώρησε νωρίτερα σήμερα από το Χονγκ Κονγκ, συνοδεύεται από "διπλωμάτες", ανακοίνωσε ο ιστότοπος Wikileaks, χωρίς να προσδιορίσει την εθνικότητά τους, ούτε τον τελικό προορισμό του Αμερικανού, ο οποίος κατηγορείται από τη χώρα του για κατασκοπεία.

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν ταξιδεύει "με προορισμό μια δημοκρατική χώρα μέσω μιας ασφαλούς οδού, για να βρει άσυλο. Συνοδεύεται από διπλωμάτες και νομικούς συμβούλους του Wikileaks", αναφέρει ο ιστότοπος αυτός τον οποίο ίδρυσε ο Τζούλιαν Ασάνζ.

Ο Wikileaks πρόσθεσε ότι "ο Σνόουντεν ζήτησε τη βοήθεια των νομικών συμβούλων του ώστε να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλειά του" μετά το αίτημα των ΗΠΑ προς τις αρχές του Χονγκ Κονγκ για την έκδοσή του.

Η ομάδα των νομικών συμβούλων του Wikileaks και εγώ ενδιαφερόμαστε για την εγγύηση των δικαιωμάτων του κ. Σνόουντεν και για τη προστασία του", δήλωσε ο Ισπανός πρώην δικαστής Μπαλτάζαρ Γκαρθόν επικεφαλής της ομάδας των νομικών συμβούλων του Wikileaks και δικηγόρος του Τζούλιαν Ασάνζ.