ΚΟΣΜΟΣ

Aναφορές για «φυλετικές διακρίσεις» στο Αστυνομικό Τμήμα του Φέργκιουσον

Aναφορές για «φυλετικές διακρίσεις» στο Αστυνομικό Τμήμα του Φέργκιουσον

Ένας υπάλληλος του αστυνομικού τμήματος του Φέργκιουσον στις ΗΠΑ απολύθηκε και δύο ακόμη τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, έπειτα από έκθεση που έκανε λόγο για «φυλετικές διακρίσεις».

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι τρεις υπάλληλοι είχαν δώσει δικαιώματα, αφού σε ανταλλαγές ηλεκτρονικών μηνυμάτων φέρεται πως έκαναν ρατσιστικά σχόλια.

Αποκαλύπτοντας τα ευρήματα της έρευνας, ο εισαγγελέας Eric Holder, έκανε λόγο για «τοξικό κλίμα και έλλειψης εμπιστοσύνης» το οποίο δημιούργησε η αστυνομία του Φέργκιουσον, και οδήγησε τελικά στη δολοφονία του άοπλου 18χρονου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν, από έναν λευκό αστυνομικό το περασμένο καλοκαίρι.

Σε δηλώσεις του για το θέμα, ο Τζέιμς Νόουλ, δήμαρχος του Μιζούρι τόνισε πως «αυτού του είδους η συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή από το Αστυνομικό Τμήμα του Φέργκιουσον ή οποιοδήποτε άλλο τμήμα της πόλης του Φέργκιουσον».

Στην έκθεση οι ερευνητές προχωρούν ακόμα σε 26 προτάσεις για την αναδιοργάνωση της αστυνόμευσης στην περιοχή, όπου ακόμα οι μνήμες είναι νωπές από τη δολοφονία και τα βίαια επεισόδια που ακολούθησαν.

Σχετικές ειδήσεις