ΚΟΣΜΟΣ

Προελαύνει η Αλ Κάιντα στη Συρία

Προελαύνει η Αλ Κάιντα στη Συρία

Επίθεση μεγάλης έκτασης έχουν εξαπολύσει ισλαμιστές της Αλ Κάιντα στην πόλη Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας.

Η Ιντλίμπ είναι πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, που γειτονεύει με την Τουρκία και το μεγαλύτερο μέρος της βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Μετώπου αλ Νόσρα, του βραχίονα της αλ Κάιντα στη Συρία.

Εάν οι ισλαμιστές μαχητές την καταλάβουν θα είναι η δεύτερη πρωτεύουσα επαρχίας μετά τη Ράκα που θα απωλέσει το συριακό καθεστώς, το οποίο βρίσκεται σε πόλεμο με τους αντάρτες για περισσότερο από τέσσερα χρόνια.

«Οι μάχες συνέχισαν να μαίνονται στην είσοδο και στα περίχωρα της πόλης, τομείς της οποίας βομβαρδίστηκαν από το Αλ Νούσρα και τους ισλαμιστές συμμάχους του», που ενώθηκαν στις τάξεις μιας νέας συμμαχίας, που ονομάζεται «Ο Στρατός της Κατάκτησης» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής της οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Μέτωπο αλ Νόσρα από την πλευρά του ανήρτησε μέσω Twitter ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζονται όπως αναφέρεται «οι μουτζαχεντίν κατά την έναρξη των μαχών στην βόρεια είσοδο της Ιντλίμπ και ακούγονται σφοδρά πυρά όπλων και όλμοι».

Σχετικές ειδήσεις