ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Δημοσκόπηση δείχνει... ισοπαλία Συντηρητικών-Εργατικών

Βρετανία: Δημοσκόπηση δείχνει... ισοπαλία Συντηρητικών-Εργατικών

Λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών στη Βρετανία (07/05), το Συντηρητικό κόμμα του Ντέιβιντ Κάμερον και το Εργατικό του Εντ Μίλιμπαν δίνουν μάχη σώμα με σώμα, καθώς στην τελευταία χρονικά δημοσκόπηση, αυτή της εταιρείας ICM για την εφημερίδα The Sunday Telegraph, εμφανίζονται να έχουν από 32% το καθένα.

Η πρώτη εκδοχή του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας δεν δίνει παρά ελάχιστες λεπτομέρειες. Αναφέρει, ωστόσο, ότι οι υποστηρικτές των Εργατικών είναι πιο αισιόδοξοι για την νίκη από ό,τι οι ψηφοφόροι οι οποίοι είχαν ψηφίσει τους Τόρις το 2010.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερά από την αρχή της χρονιάς ότι ούτε οι Συντηρητικοί, ούτε οι Εργατικοί θα εξασφαλίσουν την πλειοψηφία στη Βουλή των 650 εδρών.

Μια δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov που δημοσιεύει η εφημερίδα The Sunday Times φέρει τους Εργατικούς να προηγούνται με τρεις εκατοστιαίες μονάδες.

Αντιθέτως, έρευνα της Opinium για την εφημερίδα Observer φέρει τους Συντηρητικούς να προηγούνται με τέσσερις εκατοστιαίες μονάδες.

Σχετικές ειδήσεις